Suriye Ordusu Halep’in kuzeyini IŞİD’den El Nusra’dan temizledi

Skynews Arapça servisi, Suriye ordusunun Halep kırsalındaki operasyonlarına Hizbullah’ın da destek verdiğini bildirdi. Londra merkezli muhalif insan hakları örgütü Mirsad’a dayandırılan habere göre dün gece Halep kırsalında sürpriz bir operasyon başlatan Suriye ordusu Handarat kampının tamamını kontrol altına aldı.

Mirsad adlı insan hakları örgütünün Başkanı Rami Abdurrahman, Hizbullah’ın da destek verdiği operasyonla kontrol altına alınan Handarat Kampı’nın Nusra militanlarından temizlendiğini açıkladı.  Halep merkez cezaevinin batısında çatışmaların devam ettiğini belirten Rami Abdurrahman, Suriye uçaklarının bölgeyi varil bombaları ile bombaladığını bildirdi.

Habere göre Suriye ordusu dün gece Halep’in kuzeyinde silahlı gruplar için sürpriz olan geniş kapsamlı bir saldırı başlattı ve Bureyc’den Tel Handarat hattından ve Halep merkez cezaevinden Cubeyle, Seyfat hattı üzerinden Handarat’a ilerledi. Suriye ordusunun operasyonları sonucu Cubeyle, Seyfat, Handarat köyü, 602. Handarat hava Savunma üssünü ele geçirdiği ve buradaki silahlı grupları uzaklaştırdığı bildirildi.

Suriye ordusunun Halep’in kuzeyinde düzenlediği operasyonlarda çoğu Çeçen onlarca militanın öldürüldüğü, diğer militanların da Anadan’a doğru kaçtıkları bildirildi. (YDH – Sendika)

suriye ordusu.

Yoruma kapalı