SYKP Kongresi: Yeniden Kuruluş Şart

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi 1. Olağan Kongresi “Emeğin Kurtuluşu ve Özgürlüklerimiz İçin YENİDEN KURULUŞ ŞART” çağrısı ile Ankara’da toplandı. Cumartesi günü Konferansını ve Pazar günü Kongre’sini toplayan SYKP yeni mücadele dönemi için kendisini yeniledi.

Yapılan seçimler sonucunda mevcut Eş Başkanlar Nejla Kurul ve Tuncay Yılmaz yeniden seçildiler. Yapılan seçimler ile Parti Meclisi de yenilendi.

14:10 Devrimci 78’liler Feserasyonu adına Mehmet Özer, Nazım Hikmet’in yapıcılar şiiriyle kongreyi selamladı.

14:00 Türkiye Barış Meclisi adına İmam Canpolat kürsüde. HDP ve HDK birlikteliğinin önemine değiniyor.

13:50 Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi adına Çağdaş Küpeli kongreyi selamladı. Ortak mücadelenin önemini vurguladı.

13:40 Emek Partisi adına İbrahim Akkaya kongreyi selamlayarak, devrim ve sosyalizm mücadelesinde başarılar diledi.

13:30 Demokratik Süryani Halk Meclisi ve Mezapotamya Değişim Partisi adına Bedi Aydın, Ortadoğu’dan barışın sesini kongreye taşıdı.

13:20 Almanya İşçilerin Gücü adına Svenya Huk SYKP‘lilere kendilerine yönelik desteği için teşekkür etti. Huk, konuşmasını Türkçe “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganıyla bitirdi. Kürsüden sloganlar ve alkışlar eşliğinde indi.

13:10 Lübnan Komünist Partisi MYK üyesi Hasan İsmail kongreyi selamladı. Bir konuşma yapıyor.

13:00 Sosyal Demokrat Hınçak Partisi Lübnan Yönetim Heyeti Başkanı Aleksam Köşkeryan kongreyi devrimci dayanışma duygularıyla selamladı. Uzun ve duygusal bir konuşma yapan Köşkeryan, Ortadoğu’da Enternasyonal mücadeleden başka bir yol olmadığını vurguladı.

12:35 Suriye Halkın İradesi Partisi Başkanlık konseyi Üyesi Hamadallah İbrahim partisi ve ortadoğu halkları adına kongreyi selamladı. Hamadallah İbrahim Rojava’dan kongreye selamlarını iletti.

12:30 Genel Kurul Ortadoğu’dan gelen komünist örgütlerin temsilcilerinin konuşmaları ile devam ediyor.

12:00 Eş Genel Başkan Tuncay Yılmaz kürsüye çıktı. Dünya çapında kapitalizmin krizini ve ülkedeki rejimin tıkanıklığını anlatan Yılmaz, sınıf mücadelesinin ve sosyalizmin güncel olanaklarını anlatan bir konuşma yaptı. HDP ile sürdürülen devrimci demokrasi mücadelesinin büyütülmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimleri  konusunda Selahattin Demirtaş’ın üçüncü cephenin adayı olduğunu belirtti. Ortadoğu’daki gelişmelere değinen Tuncay Yılmaz, bir Ortadoğu Enternasyonali’nin kurulmasınıın vaktinin geldiğini hatırlattı.  Konuşmasını yaşasın devrim yaşasın marksizm yaşasın leninizm sloganları ile sonlandırdı.

11:30 Eş Genel Başkan Nejla Kurul açılış konuşmasını yaptı. Partinin bir yıllık sürecini aktaran Nejla Kurul tarihin bittiği iddialarına karşı komünist ufku büyütme çağrısında bulundu.

11:15 Divan seçiminin ardından Devrim ve sosyalizm şehitleri adına saygı duruşu yapıldı.

1 1:00 Sinevizyon gösterimi ile Genel Kurul başladı.

Yoruma kapalı