Taşeron işçinin hak talebine polis saldırısı

Devrimci Sağlık-İş örgütlü olduğu kentlerden temsilcilerle sendika, toplu sözleşme ve grev hakları için taşeron düzenlemelerinin görüşüldüğü Meclis’in kapısına dayandı. Polis işçilere biber gazıyla saldırdı. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınırken, bir işçi hastaneye kaldırıldı

AKP’nin taşeron işçilere “müjde” sözleriyle TBMM gündemine getirdiği torba yasada taşeron işçilerin sendika ve toplu sözleşme hakkının kurban edildiğini söyleyen Devrimci Sağlık-İş üyesi işçiler, taşerona karşı mücadelelerini ve taleplerini Meclis’e taşıdı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki 12 bin taşeron sağlık işçisini temsilen Meclis’in Dikmen kapısına gelen Devrimci Sağlık-İş üyeleri bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında taşerondaki sağlık işçilerinin farklı işkollarında gösterilerek sendika hakkının gasp edildiği, işçilerin kendi işkollarında gösterilmelerine ilişkin muvazaa kararlarının uygulanmadığı ve toplu sözleşme hakkının gasp edildiği belirtildi.

İşçilerin sendika üyeliklerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıtlarına göre değil, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre tanımlanmasıyla şirketlerin yetkili kılındığının altını çizen sağlık işçileri, “Taşeron şirketlerin, SGK’nin ve bakanlık bürokratlarının sendika, toplu sözleşme, grev hakkımızı birlikte gasp etmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Polis biber gazıyla saldırdı

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan sağlık işçileri, talepleri karşılanana kadar Meclis önünde eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu ve direniş çadırı kurmaya başladı. Meclis önüne çadır kurulmasının “yasak” olduğunu söyleyen polis ise işçilere biber gazıyla saldırdı.

Aralarında DİSK Genel Sekreteri ve Devrimci Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Bir işçi fenalaştı, ilk müdahale arkadaşlarından geldi

Polisin saldırı sırasında yüzüne gaz sıktığı Kocaeli Üniversitesi İşyeri Temsilcisi Selçuk Öztürk, bindirildiği gözaltı aracında fenalaştı. Araçtan indirilen Öztürk’e ilk tıbbi müdahaleyi gözaltındaki diğer sağlık işçileri yaptı. Öztürk ambulansla hastaneye götürülürken, arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışan sağlık işçileri karakola götürüldü.

Kaynak: Dev Sağlık İş, Sendika.Org

Yoruma kapalı