İvmelendirmek için ivmelenmek gerek – Siyaset Gazetesi

Roboski… 34 yoksul Kürt köylüsü 15 tonluk bombalarla paramparça edildi.

Gezi… Hayatını kaybetmiş 8 yurttaş, onlarca kör ve binlerce yaralı.

Soma… 301 maden işçisi karbondioksit soluyarak hayatını kaybetti.

Şimdi de Lice… Birinin göğsünde iki, diğerinin bir kurşun deliğiyle yoksul iki Kürt köylüsü bu dünyadan göç etti.

Demek ki, Tayyip Erdoğan kan banyosu ile ayakta durmaktadır.

Bu yüzden milyonlar meydanlarda “Katil Erdoğan” diye haykırıp durmaktadır.

Adamın evinden 1 milyar dolar çıkıyor. Metalik siyah, metalik gri, metalik yeşil… Güler’in oğlunun para kasası kreasyonunun
muhtelif renkleri bunlardır. Kazın büyüklüğünü düşünün siz? Cinali’ye hediye edilen saatin değeri 750 bin liradır.

Demek ki, Tayyip Erdoğan yolsuzlukla ayakta kalmaktadır. Bu yüzden milyonlar “Hırsız Erdoğan” diye tepinip duruyor.
Hem katil, hem de hırsız… Bu zatın istediği nedir? Cumhurun başı olmak. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Daha fazla kan banyosu, daha fazla yolsuzluk… Türkiye bu kadere mahkum değildir.

Birinin dişleri Şişli’nin şahdamarında. Diğerinin en iyi hasleti Deniz Gezmiş ile Yaşar Kemal’e sövmek… CHP’nin oy istediği belediye başkan adayları bunlardır. MHP mi? Geçiniz onu… Hançeresini yırtacak kadar “Türküm” diye haykırmayan herkesi dişlemek için hırlayıp durmaktadır.

Tayyip’in zulmünden kaçarken düşeceğimiz tuzağı bunlar kurmaktadır. Türkiye bu kadere mahkum değildir. Başka bir dünya mümkündür. Bunun için kuvvetli bir halk seçeneğine ihtiyacımız var. Bu seçenek için öncelikle iki halkın mücadele birliği zorunlu şarttır. Lakin yeterli şart değildir.

Bu seçeneğin inşası için Fırat’ın Batısında dışlanan, horlanan, aşağılanan, ezilen, sömürülen, itilip kakılan kim varsa onların taleplerinin has sözcüsü olmak, geniş yığınların “işte derdimin dermanı” diyebilecekleri bir odak yaratmak gerekir. HDK/HDP olarak bunun kalkış noktası olabiliriz. Lakin “olabilir” demek “olmak” demek değildir. Bunun için HDK/HDP’nin bütün hak mücadelelerinin kitlesel, kararlı, istikrarlı öncüsü olması gerekir. Bu olmadan gerçek bir halk seçeneğini inşa etmek mümkün değildir.

O halde HDK/HDP’nin bu doğrultuda ivmelendirilmesi gerekir. İvmelendirmek için ivmelenmek gerekir. SYKP Konferansı işte bunun için önemlidir. Geçtiğimiz bir yıl partinin tanınırlığı açısından umut verici olmuştur. Ancak bu yeterli değildir. SYKP şimdi yeni bir safhaya geçmelidir.

Örgütlenme ve kurumsallaşmaya hız verilmeli, yeniden yapılanma doğrultusunda inisiyatif alınmalı, işçi sınıfı içinde mevziler elde etmek için çabalar yoğunlaştırılmalıdır.

Yoruma kapalı