Filistinli çocuklar için de Demirtaş! – Gökcan Aydoğan

Uçtu güvercin Filistin’den
Tutmuş topacı ipinden
Geldi Cizre semalarına
Aradı gözleri çocukları
Bırak güvercin, bırak
Bırak topacı, bırak
Bak çocuklar gözlüyorlar*

Ne Davos’ta “one minute” diyip Türkiye hava sahasında İsrail ile uçuş eğitim anlaşması yapan, NATO üslerini gözü gibi koruyan Tayyip, ne de İsrail ve ABD’nin Ortadoğu katliamlarına oluşabilecek tepkilerin gazını almak ve işbirlikçilerin Ortadoğu’da daha organize/örgütlü davranmasını sağlamaktan öte amacı olmayan İslam İşbirliği’nin bir zamanlar genel sekreterliğini yapmış Ekmeleddin, Filistin’li çocukların kanının üstümüze bulaşmasını engelleyemez. Bunu sadece Filistinli çocuklarla aynı kaderi Diyarbakır’da, Kobane’de, Halepçe’de, Roboski’de Yüksekova’da, tüm büyük şehirlerin varoşlarında paylaşmış bir yürek yapabilir.

Şimdi görünce nasıl da hoşumuza gidiyor değil mi, kendi ülkesini siyonist ilan eden ve Filistin işgalini/saldırısını kınayan o yahudiler, gitmeli de. Fakat iki yüzlü olmamalı, o insanların cesaretinden ilham alıp kendi duvarlarını yıkmalı ve kendi devletinin çektirdiği zulmü görmelisin. Devletin kendisini İsrailleştirirken ülkenin bir cümle halklarını nasıl Filistinlileştirdiğini görmelisin. Yok canım, İsrail’le aynı şeyi mi yaptık, hem terör falan deme lütfen. İsrail, işgale başladığından beri FHKC-FKÖ-HAMAS-El Fetih için aynı hamaset dilini kullanıyor. Bir yere işgal gücü olarak gidersen direniş görürsün, olacağı budur. Ayrıca, sen şimdi tarafsız kanallardan İsrail’in vahşetini görüyorsun, sanıyor musun ki İsrail halkı böyle temiz bir bilgi ağına sahip? Tıpkı senin on yıllardır Kürt sorunu ile ilgili kulağını dolduran binbir yalan/dezenformasyon bilgi gibi.

Demem o ki,gel güzel dostum, bir değişiklik yapalım. Bildiğin tepeden tırnağa yalan. Seni vicdansız pozisyonuna düşürüyorlar, tarif edilemez bir cehalet içinde nefret dolu bir siyasi dile hapsediyorlar. Birşey kaybetmeyeceksin, gel çıkalım ordan, bir kereliğine birlikte. Hazır bu seçim, Mansur’la Sarıgül’ün de gerisine düşmüş daha kötü, daha da geri bir Ekmel adayken, diğer yanda da Tayyip dururken, bu kısır, seni asla temsil etmeyecek, içine sinmeyen adayları kendine zorla sevdirmeye çalışma. Kendi devletine Siyonist diyebilen İsrail’li olmak gerek bugün. Bir cümle tarihinden utanan Alman’lar gibi olmamak için, devletin yaptığını üstlenmek zorunda değilim, sorumlusuyum, hesap soruyorum demek için, Filistin’li çocuklar için bile Demirtaş.

*Kardeş Türküler- Yoyo

Yoruma kapalı