“1 Mayıs’a 5 Kala Gazdan Önce Son Mola”

BmQOo05CEAAq2Ao

1 Mayıs öncesi Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) İstanbul İl Örgütü tarafından düzenlenen “Gazdan önce son mola” etkinliği binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla gerçekleşti.

27 Nisan Pazar günü saat 15’te Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda başlayan etkinlik 20.30’a kadar sürerken SYKP Eş Genel Başkanları Nejla Kurul ve Tuncay Yılmaz, BDP İstanbul Eşbaşkanı Emrullah Bingül, Gezi isyanı sırasında katledilen Ahmet Atakan’ın babası Ali Atakan ve Mehmet Ayvalıtaş’ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş, Sevim Belli, Bülent Uluer, Eşber Yağmurdereli de konseri izlemeye gelenler arasındaydı.

SYKP İstanbul İl Eş Başkanı Aysel Güzel’in açılış konuşmasını yaptığı etkinlik Grup Mesel’in Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Ermenice şarkılarıyla başladı.

Daha Sonra SYKP Eş Genel Başkanları Nejla Kurul ve Tuncay Yılmaz birer konuşma yaptı.

Tuncay Yılmaz konuşmasında şunları kaydetti: “Cinayetler cumhuriyetinde yaşıyoruz. Her gün kadınlar sadece kadın oldukları için ölüyorlar. Her gün üç işçi evine dönemiyor. Nefret cinayetlerinde insanlar yaşamını yitiriyor. Evlerin, ormanların, sokakların talan ve yağma edildiğini belirten Tuncay Yılmaz, “Talan cumhuriyeti karşısında susmayacağız. Bu ülkenin işçileri, köylüleri, yoksulları susmadı. Bu ülkede, İbrahim Kaypakkayalar, Mazlum Doğanlar, Denizler, Mahirler susmadı. Biz de susmayacağız. Tahakküm cumhuriyetini yıkacağız.”

Etkinlikte daha sonra Grup Abdal, Grup Raperin, Grup Marsis, Ozbi, Şiir ve Şarkı Aşkiyaları sahne alırken, etkinliğin son sanatçısı İlkay Akkaya oldu.

İlkay Akkaya etkinlikte görev alan herkesi sahneye alarak hep birlikte 1 Mayıs Marşı’nı söyledi ve etkinlik 1 Mayıs’ta Taksim’de buluşmak sözüyle sona erdi.

Siyasihaber.org

Yoruma kapalı