Öğrencisini desteklediği için sürgün edildi

Haziran’da okulunu birincilikle bitiren Işıtan Önder’in mezuniyet töreninde yaptığı konuşma ardından birinciliği elinden alınınca, Eğitim-Sen’in Önder’i destekleyen basın açıklamasına katılan Nusret hoca sürgün edildi.

Haber Merkezi- Haziran’da İzmit Gazi Lisesi’ni birincilikle bitiren Işıtan Önder’in mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Direnişi’nde katledilenleri andığı konuşma ülke gündemine girmişti. Önder’e yaptığı konuşma üzerine soruşturma açılmış ve birinciliği elinden alınmıştı.

Önder mahkeme kararı ile birincilik unvanını geri alabildi. Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi ise o dönem bir basın açıklaması yaparak Işıtan Önder’in yanında durmuştu. Bu açıklamaya katılan Kocaeli Şube üyesi ve Gazi Lisesi öğretmeni Nusret Nesim Ekmen sürgün edildi.

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi, İlçe Milli Eğitim’in almış olduğu karara ilişkin basın açıklaması yaptı. Sendika adına açıklamada bulunan Şube Sekreteri Osman Ergün, “İlçe Milli Eğitim’in almış olduğu karar resmen hukuk dışıdır. Sendikal faaliyetlerin suç sayıldığı AKP iktidarında, alınan karar asıl olarak sendika üyelerimize değil, sendikanın fikriyatına ve sendikal haklara yöneliktir” dedi. Açıklamasında sendikanın verdiği mücadeleyi vurgulayan Ergün, “Bu saldırılarınız bizim demokratik eğitim mücadelemizi durduramayacak ve bizi demokratik, laik bilimsel, ana dilde, kamusal eğitim taleplerimizden vazgeçirmeyecektir, sürgün edilen arkadaşımızın da, sendikamızın da arkasındayız” dedi.

Related Articles

Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye biat etmez
Onur Arpaçukuru