Korumadan öğretmene dayak

26 yıldır öğretmenlik yapan İstanbul Maltepe Vasfı Rıza Zobu İlkokulu Öğretmeni Mehmet Sarı, okula kravatsız geldiği gerekçesiyle okul müdürünün odasında  bulunan ilçe kaymakamı Necip Çakmak’ın sözlü saldırısına ardından da korumalarının fiili saldırısına uğradı.

Annesi çalışırken camdan düşerek ölen, öğrencisi için yardım kampanyası düzenlemek isteyen Eğitim Sen üyesi Mehmet Sarı, okul müdürüyle görüşmeye gitti. O sırada müdürün odasında bulunan Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak’ın “Kravatın yok böyle berduş gibi dolaşılır mı, bir öğretmen böyle mi giyinir. Çık dışarı” dediğini söyleyen Mehmet Sarı, “Bunun üzerine dışarı çıktım ancak 10 dakika sonra müdürün odasının kapısını tıklayarak tekrar içeriye girdim. Eğitim Sen üyesi olduğumu, özgür kıyafet eylemimiz olduğunu söyledim. ‘Kıyafetimi uygun görmüyorsanız soruşturma açabilirsiniz ancak öğretmenliğime ve şahsıma hakaret edemezsiniz’ dedim” diye konuştu. Kaymakam Çakmak, bu yanıt üzerine öğretmen Sarı’nın üstüne yürüyerek “Daha da cevap veriyorsun. Bu odadan defol” dedi. Süren diyaloglar sonrası koridora çıkan Sarı, bu defa öğrencileri ve öğretmen arkadaşları önünde Kaymakam korumalarının fiili saldırısına uğradı. Korumalardan biri tarafından tartaklanan Sarı, saha sonra okula gelen iki polisle birlikte karakola gitti. Sarı, karakolda kendisinin mağdur olduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Polisler öğretmenin ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı.

Eğitim Sen: İtirbarsızlaştırma saldırısı

Eğitim Sen 5 No’lu Şube üyeleri ise üyelerinin saldırıya uğraması sonrası saat 16.00’da Kaymakamlık önünde bir araya gelerek saldırıyı kınadı. Şube Başkanı Mehmet Aydoğan tarafından yapılan açıklamada, “Saldırıya dönüşen bu tutum başta Mehmet Sarı’nın onur ve itibarına, onunla beraber tüm öğretmenlere yapılmış ağır bir saldırıdır. Sendikamızın kararına uymaktan başka bir suçu olmayan üyemize makamını kötüye kullanarak saldıran Kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Kaymakam olmak çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize saldırmak ve aşağılama hakkı vermez” denildi.

(19 Aralık 2014 – Haber Merkezi)

Related Articles

Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye biat etmez
Onur Arpaçukuru