AKP’li milletvekilleri ve iş adamları doymuyor

TOKİ’nin Dersim’de ‘alt gelir grubu’ için yaptırdığı konutlardan, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve Çemişgezek eski belediye başkanı AKP’li Metin Levent Yıldız ile bazı iş adamlarının da daire satın aldığı ortaya çıktı.

Amacının ‘teşvik’ olduğunu savunan Ataş kendini, “Hırsızlık yapmıyorum. Parasını ödedim. Milletvekili TOKİ’nin yaptığı yerden neden konut alamaz ki?” sözleriyle savundu.

Fotoğraflar: DHA

69 bin TL’lik daireler 15 yıl taksitle

Dersim’in Çemişgezek ilçesinde, aile fertlerinin toplam geliri 2 bin 600 lirayı geçmeyen ‘alt gelir grubu’ yurttaşları konut sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ’nin konut projesi 2009 yılında hayata geçirildi. Birinci etap konutlarının tamamlanmasının ardından 2011 yılında dört bloktan oluşan 98 daireli ikinci etap projeye başlandı.

Çemişgezek Belediyesi  tarafından hazırlanan başvuru formunda ‘hane halkı gelirinin en fazla net 2 bin 600 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri’ de isteniyordu. Toplam 69 bin 100 TL’ye mal olacak daireleri alanlar peşinatı yatırıp, kalanını 15 yılda ödemek üzere TOKİ ile sözleşme imzaladı.

Vekil, belediye başkanı, işadamı…

Dönemin Çemişgezek Belediye Başkanı AKP’li Metin Levent Yıldız ile Çemişgezekli olan AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş da bu konutlardan almak için TOKİ’nin ‘Alt Gelir Grubu Konut Projesi Başvuru Formu’ doldurarak başvurdu.

TOKİ’nin ‘alt gelir grubu’ koşullarına uymadığı halde Çemişgezek Konutları’ndan daire alanlar Ataş ve Yıldız’la sınırlı kalmadı. Çemişgezek Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Hıdır Özefe ve bazı işadamlarıyla, aile geliri 2 bin 600 liranın üzerinde olduğu belirtilen bazı kişilere de satılan TOKİ konutları geçtiğimiz eylül ayında tamamlanıp sahiplerine teslim edildi. Her yıl binlerce düşük gelirli aile TOKİ’den “borçlanarak” dahi olsa konut alabilmek için sıra beklerken, AKP’li milletvekilleri ve iş adamlarının nasıl düşük gelir belgesi aldığı ise merak konusu.

İnsanlara teşvik olsun diye almış!

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş

Adı AKP’li belediye tarafından TOKİ konutlarına giden caddeye verilen Mustafa Ataş, B1-3 blok 6’ıncı kat 23 numaralı dairenin sahibi oldu.

Ataş, Çemişgezek’te halkın talebi üzerine TOKİ’ye başvurup konut yapılmasını sağladıklarını, insanları teşvik etmek için daire aldığını savundu.

TOKİ’ye verilen başvuru formunda ‘Alt Gelir Grubu Konut Projesi Başvuru Formu’ yazmasına rağmen, “Orada yapılan konutlar alt gelir grubuna ait değil” diyen Ataş, DHA muhabirinin soruları üzerine şunları söyledi: “Kimsenin hakkına tecavüz etmedik, gasp etmedik. Bir vatandaş olarak yasal hakkımı kullanıyorum. Hırsızlık yapmıyorum. Ben insanlara teşvik olsun diye daire aldım. Paramı da yatırdım. Bir milletvekili TOKİ’nin yaptığı yerden neden konut alamaz ki?”

Yoruma kapalı