Armenak belgeseli çalışmaları devam ediyor

“Armenak. Bir Ermeni devrimcinin portresi” belgesel çalışması, Kollektiv sözcüleri tarafından koordine ediliyor.

 

armenak-g01

“Armenak. Bir Ermeni devrimcinin portresi” belgesel çalışması koordine eden Kollektiv sözcüleri, önümüzdeki dönem Diyarbekir, Elazığ ve Dersim`de çekimleri sürdürülecek olan belgeselìn, Ermeni soykırımının 100. yılında kamuoyuna sunulmasının planlandığını belirttiler.

Kollektiv sözcüleri tarafından yapılan açıklamada, “Sınıf bilinçli proletaryanın sürdürdüğü devrim, sosyalizm ve altınçağ mücadelesinin gözüpek kararlı kadrolarından Armenak Bakırcıyan (Orhan Bakır), 13 Mayıs 1980’de Elazığ Karakoçan`da Jandarmayla girdiği çatışmada toprağa düşmüştü.

Devrim mücadelesinin efsanevi militanı, Ermeni devrimci Armenak Bakırcıyan`ın hayatını ve TKP/ML saflarındakı devrimci mücadelesini konu edinen bir belgesel çalışması aylardır devam ediyor. İsveç sürgünü Armenak`ın annesi Meryem Ana ile Stockholm`de başlatılan belgesel-dökümantar çalışması, Armenak`ın dostları, yoldaşları ve süreci birlikte yaşayanlarla söyleşiler, geçtiğimiz günlerde İstanbul`da gerçekleştirildi” dendi.

Avrupa`da bulunan yoldaşları, dostları ve tanıklarla, Armenak Bakırcıyan`a dair bilinmesi ve öğrenilmesi gereken söyleşiler ve çekimlerin yapıldığı belirtilerek, “Armenak`ın İzmir cezaevinden kaçırılışı, o dönemde yaşananlar ve birlikte yürütülen faaliyetler, o dönemden Armenak`ı tanıyan, aynı çalışmalara imza atan yoldaşları ve dostları tarafından anlatıldı” dendi.

Belgesel çalışmasının yoldaşları, devrimci kurumlar, vakıflar ve dostları tarafından maddi-manevi desteklendiği kaydedildi.

Hüseyin ŞENOL (Cenevre)

Related Articles

Yazılar
Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır

Ergür Altan
“Roboski`yi bombalamaktır vatana ihanet olan!”
Ergür Altan

Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık