CHP’li gençler İstanbul’da uluslararası direniş konferansı düzenleyecek

CHP genclik_kollari

CHPli gençler 23 Kasım tarihinde İstanbul’da yapacakları bir etkinlikle dünyaya Gezi Direnişi’ni anlatacak, diğer ülkelerdeki deneyimleri dinleyecek. Etkinliğe Ortadoğu ve Avrupa Ülkelerinden gençler de katılacak. Etkinlikte CHP’li gençler dünyaya Gezi Direnişi’ni anlatacak  ve diğer ülkelerdeki deneyimleri dinleyecek. CHP’li gençler uzun süredir, “To build a better one: ”#occupytheworld” adıyla Occupy hareketlerini ve diğer halk hareketlerini inceliyor ve  uluslararası bir konferansa hazırlanıyor. “Daha İyisi Mümkün” diyecek gençler dünyayı yağmacılardan kurtarmak için ortak eylem çağrısına  da hazırlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Kentlerde kamusal alanlara yapılan neo-liberal yağmacı saldırılara alternatif; kamucu, eşitlikçi bir yönetim anlayışının inşa edilmesi için neler yapılması gerektiğini tartışacağız. Dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen arkadaşlarımıza Haziran Hareketini anlatacağız. Onlardan da kendi ülkelerinde yaşanan kent muhalefetlerinin pratiklerini dinleyeceğiz. Meselenin iktidar sorunu değil sistem sorunu olduğunu, bu sistemin insan odaklı değil kar odaklı olduğunu ve insanın kendini yeniden değerli hissedebileceği bir sistemin gerekliliğini tartışarak “başka bir dünya’nın mümkün” olduğunu yeniden haykıracağız.” dedi.

ABD Occupy Wall St. Fransa , İngiltere gibi Avrupa Sosyalist Partilerinin genç temsilcileri ve Filistin, İsrail , Tunus’tan katılımcıların CHP Gençlik Örgütlerinin çağrısıyla programa katılacakları öğrenildi. Katılımcılar arasında ABD’de Occupy Wall Street’in sözcüleri, Belçika, Fransa gibi ülkelerin sosyalist gençlik hareketi temsilcileri, Arap Baharını başlatanlar, Filistin’de direnen El Fetih de olacak.

Konferansta direniş hareketleri gençliğin gözünden değerlendirilecek ve deneyimler ilk ağızdan dinlenecek. Gençler otoriteye, baskıya nerede, nasıl tepki veriyor? Sosyal medyayı nasıl kullanıyor? Tunus’ta laiklerin seçim kazanması, Occupy hareketinin dünyaya yayılması, Filistin’in İsveç tarafından tanınması kimin başarısı ve bu sürece nasıl geldik? Gezi’de ne oldu ve şu anda neredeyiz? sorularının cevapları aranacak.

Yoruma kapalı