Demirtaş gönüllülerinden direnişe destek

Halkların Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş Seçim Gönülleri, İstanbul Kadıköy’de otopark yapılmak istenen bostanda başlayan direnişe dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

Açıklama şöyle:

31 Temmuz perşembe sabahı Kadıköy Caferağa Mahallesi Şair Nef’i sokak’ta bulunan afet toplanma alanımız Hıdır Poyraz adlı şahıs tarafından dozer ve iş makinası getirilerek otoparka dönüştürülmeye çalışıldı. Bu duruma anında refleks gösteren mahalle halkının dozerin önün geçmesiyle adı geçen firma yetkilileri iş makinalarını geri çekmek zorunda kaldı.

Kadıköy Belediyesi imar planında ve Sivil Savunma Müdürlüğünün planlarında afet toplanma yeri olarak bilinen yeşil alanımız, Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiralanarak, İBB’den çalıştırma ruhsatı almasına dayanarak, otopark yapılmaya çalışması mahalle halkının rızasının dışında olduğu için gayri meşrudur. Aynı zamanda ortak kullanım için bir vakfa devredilen bu yeşil alanın özel kişilere kiralanması ve otoparka dönüştürülmesi insanlığa işlenmiş bir suçtur.

Kadıköy/Moda halkının elinde kalan tek yeşil alan aynı zamanda kedi ve köpekler içinde bir yaşam alanıdır. Kamu yararını ve çıkarını, tarihsel, kültürel ve ekolojik dokuyu hiçe sayan hiçe sayan bu rantçı zihniyetle karşı karşıyayız. Bu zihniyet gördüğü her yeşil alanı, betona, AVM’ye, katlı otoparka, otellere çevirmeye çalışıyor. Böylece Kadıköy’ün semt, mahalle özelliğinden uzaklaştırarak burayı finans ve iş merkezi, bar ve eğlence merkezi haline getirmek hedefleniyor.

Bizler Selahattin Demirtaş seçim çalışması gönüllüleri olarak, Caferağa Dayanışması ve Caferağa Mahalle halkının başlattığı bu onurlu mücadeleyi destekliyoruz. Perşembe sabahından itibaren bu alanda çadırlar kurup sürekli nöbet tutan, işgalcileri kovan Caferağa halkının yanındayız. Sizin talepleriniz bizim taleplerimizdir.

Buradan bu alana göz diken tüm kişi ve kurumlara duyururuz ki; İBB’ce verilen afet toplanma alanı otoparka çeviren tüm izin ve ruhsatlar iptal edilmelidir. Bu konunun çözüme kavuşturulana kadar hukuki ve resmi sürecin takipçisi olacağımızı, bu alanın şu an anılan adı ve işleviyle kalması için nöbetimizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bildiriyor ve Afet toplanma alanımızı,  bostanımızı yıktırmayacağımızı yineliyoruz.

Buradayız, gitmiyoruz. Yaşasın direniş, yaşasın dayanışma.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ SEÇİM GÖNÜLLÜLERİ

bs.6

Yoruma kapalı