Elifhan Köse’ye 11 ay

Berkin Elvan’ı anma yürüyüşüne katıldığı için hakkında dava açılan ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi`nde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse`nin duruşması bugün gerçekleştirildi.
Berkin Elvan’ın öldürümesinin ardından Berkin’i anmak için Karaman’da düzenlenen, yaklaşık 300 kişinin olduğu eyleme katıldığı için hakkında dava açılan Elifhan Köse`ye 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.  Eğitim-Sen’in konuyla ilgili açıklamasında davadaki hukuksuzluklara dikkat çekildi ve Elifhan Köse’nin yalnız olmadığı belirtildi.

“28 Ekim tarihinde görülen ilk duruşmada, mahkemeye delil olarak sunulan delillerin yasa dışı olduğu ve delil sayılamayacağı yönünde yapılan savunmayı yok sayan Mahkeme heyeti, bu duruşmada da usule yönelik itirazları yok sayılmış; avukatların savunma hakkını kısıtlamıştır. Savcının da bulunmadığı duruşmada, üyemiz Elifhan Köse`ye 11 ay 20 gün hapis cezası verilmiş; ancak cezanın uygulanması ertelenmiştir. Genel Başkanımız Kamuran Karaca’nın, Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreterimiz İsmail Sağdıç’ın, KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak’ın ve çok sayıda üyemizin izlediği duruşma salonunda mahkeme heyetinin kararı protesto edilmiştir.
Hukuku, uluslararası sözleşmeleri, yargı içtihatlarını yok sayan bu kararı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne kadar götüreceğiz. Hukuksuz ve siyasi gerekçelerle verilen kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Elifhan Köse yalnız değildir!”

(19 Aralık 2014 – Haber Merkezi)

Related Articles

Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye biat etmez
Onur Arpaçukuru