Engelliler gününde intihara kalkıştı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Kocaeli’nde engelli bir yurttaş intihar girişiminde bulundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Hasan T. isimli engelli bir yurttaş Kocaeli Mimar Sinan Köprüsü üstüne çıkarak intihar girişiminde bulundu. Dünya Engeliler Günü’nde böyle bir eylemin gerçekleştirilmesi engelli yurttaşlara verdiğimiz değerin bir kez daha sorgulanmasına neden oldu.
İNTİHAR GİRİŞİMİ
İsminin Hasan T. olduğu öğrenilen bir yurttaş engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için intihar girişiminde bulundu. Kocaeli Mimar Sinan Köprüsüne çıkan engelli yurttaş korkulukları aşarak kendisini aşağıya atmak istedi. O sırada köprüden geçen yurttaşların durumu polise haber vermesiyle hareketli dakikalar yaşandı. Bir yandan polis ekipleri engelli yurttaşı ikna etmeye çalışırken diğer yandan itfaiye ekipleri ise köprünün altına hava yastığı kurdu.
İKNA EDİLDİ
Köprüden geçenlerin şaşkın bakışları arasında derdini anlatmaya çalışan Hasan T.’yi polis ikna etmek için epeyce çaba sarf etti. Uzun süreli ikna çabasının arından Hasan T. ikna edildi ve çıktığı yerden polis yardımıyla indirildi. Sağlık kontrolü için Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürülen Hasan T., ardından ifadesi alınmak üzere Saraybahçe Polis Karakolu’na götürüldü. Akıllarda ise Dünya Engelliler Günü’nde “Engelli yurttaşlara ne kadar değer veriyoruz?” sorusu canlandı.

Haber ve foto: Caner Aktan (Kocaeli)

İKNA (1) ANLATTI (2)   İKNA (2) ANLATTI (1)ANLATTI (3)AŞAĞIDAN

Related Articles

Yazılar
Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır

Ergür Altan
“Roboski`yi bombalamaktır vatana ihanet olan!”
Ergür Altan

Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık