Ermenek’teki madende 2 işçinin daha cenazesine ulaşıldı

Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasının 21’inci gününde 2 işçinin daha cenazesine ulaşıldı. Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasının 21’inci gününde 2 işçinin daha cenazesine ulaşıldı.

AFAD tarafından yapılan açıklama şöyle:
“28 Ekim’den bu yana aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda madenin 4. ‘başyukarı’ bölümünde iki işçi kardeşimizin daha cenazelerine ulaşılmıştır. Cenazeleri madenden dışarı çıkarma çalışmaları devam etmektedir. Madende mahsur durumda bulunan 14 madenciyi arama çalışmaları da kesintisiz şekilde sürmektedir.”

Ne olmuştu?

28 Ekim 2014’te  Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan iş cinayetinde madende yaşanan su baskını sonucu 18 işçi mahsur kalmıştı. 18 işçinin mahsur kaldığı iş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şirket sahibi Saffet Uyar savcılık ifadesinde, kazayı öngörmediklerini ve böyle bir kazayı tahmin etmediklerini söylemişti.

30 Ekim’de ocağın işletmecisi Has Şekerler Madencilik’ten açıklama yapıldı. Açıklamada “doğal bir afetten bahsediliyor” denilmişti. Adresinde bulunmadığı için hakkında yakalama kararı çıkan Uyar, önceki gün (9 Kasım) ifade vermek için Ermenek Cumhuriyet Savcılığı’na gitti. İş cinayetiyle ilgili 8 Kasım’da 7 kişi gözaltına alınmıştı.  Madende mahsur kalan 18 işçiden ikisinin cenazesine ise 6 Kasım 2014’te ulaşılmıştı. Maden ocağında halen 16 işçi bulunuyor. Madenin sahibinin de aralarında bulunduğu ve 5 kişi taksirli öldürme suçundan tutuklandı.  (İmc)

Ermenek maden

Yoruma kapalı