Eşini yaktı, iyi hal indirimiyle ödüllendirildi

page_kadinalar-39kadina-siddet39e-karsi-etkili-yasa-istiyor_062235079

Tuzla’da, eşi Gönül Çalışkan’ın üzerine benzin dökerek yakan ve ağır yaralanmasına neden olan Salih Çalışkan’ın yargılandığı dava sonuçlandı.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Salih Çalışkan ile Gönül Çalışkan ve avukatları katıldı. Gönül Çalışkan, duruşma salonuna, yüz maskesi, eldiven ve vücudunun görünen yerlerindeki yanık izleriyle geldi. Duruşmayı, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyeleri de izledi.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Nil Yurdakul, müvekkili hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Aynalara bakamıyor

Gönül Çalışkan’ın avukatı Mehmet Zahir Kızılay ise sanığın 2 pet şişe benzin alarak eşinin yanına gittiğini belirtti, “Sanık bu eylemi planlamıştır. Olay esnasında ve sonrasında da pişmanlık göstermemiştir. Müvekkilim sokaklara çıkamıyor. Olayın travmasını her an yaşıyor ve aynalara bakamıyor” diye konuştu.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Salih Çalışkan, olayı tasarlayarak eşinin yanına gitmediğini ileri sürdü, “Olay yerine planlı gitmedim. Sırf korkutmak için gittim. İmdat diye bağırınca panikle üzerine döktüm, ateşledim. Öldürme kastım yoktu” iddiasında bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek insan öldürmeye teşebbüs” suçundan Salih Çalışkan’ı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın duruşmadaki hal ve tavırlarını “lehine indirim sebebi” sayan mahkeme, 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, geçtiğimiz Nisan ayında Tuzla’da sabah saatlerinde meydana gelen olayda, Salih Çalışkan, Gönül Çalışkan’ın evinin yakınında bulunan inşaat alanından çıkıp, eşini takip etmeye başladı. 4 aydır ayrı yaşadığı eşinin kendisini takip ettiğini anlayan Gönül Çalışkan kaçmaya başladı. Ancak eşi tarafından yakalanıp yüz üstü yere yatırıldı. Salih Çalışkan, pet şişe içinde getirdiği benzini Gönül Çalışkan’ın kafasına ve vücuduna döktükten sonra çakmağı ateşledi. (ETHA)

Yoruma kapalı