HDP: Filistin halkının yanındayız…

İsrail Devleti’nin saldırına yönelik HDP tarafından bir açıklama yapılarak “Filistin Halkının yanındayız” denildi.

Açıklama şöyle:

7 Temmuz’dan bu yana özellikle Gazze’ye yönelik devam eden bombardımanlar neticesinde yüzlerce çocuk ve kadın hayatını kaybetti. İsrail’in başlattığı kara saldırısıyla sivil kayıplar artıyor. Bölgedeki yıkım vahşet düzeyine ulaşıyor.

İsrail Devleti’nin sistemli sivil katliamını şiddetle kınıyoruz ve başta İsrail halkları olmak üzere, tüm dünya halklarını bu insanlık suçuna karşı tepki göstermeye çağırıyoruz. İsrail’in saldırılarına karşı tavır geliştirmek en başta vicdani ve ahlaki bir sorumluluktur. 

- İsrail Devleti’nin bu insanlık dışı saldırılarına karşı uluslararası toplumun sessiz kalması, saldırıların daha da artacağı ihtimalini açığa çıkarıyor. Bu sebeple tüm halkları ve demokrasi güçlerini sadece İsrail’i değil, bu saldırılara sessiz kalan hükümetleri ve uluslararası örgütleri de teşhir etmeye çağırıyoruz.

- İsrail Devleti’ni saldırıları durdurmaya, askerlerini derhal geri çekmeye, verdiği zararları tazmin etmeye çağırıyoruz.

- AKP Hükümeti’ni, söylemden ziyade pratik bir tavır ortaya koymaya; sanki karar yetkileri kendi ellerinde değilmiş gibi hamasi çıkışlar yapmak yerine, ilk adım olarak askeri ve iktisadi anlaşmaları askıya almaya çağırıyoruz.

Halkların Demokratik Partisi olarak direnen Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Hayatını kaybeden sivillere rahmet, tüm Ortadoğu halklarına başsağlığı diliyoruz.

HDP Merkez Yürütme Kurulu

18 Temmuz 2014

Yoruma kapalı