İbrahim Kurdo: IŞİD’in kimyasal kullanmasından kaygılıyız

Kobani direnişi 63. günde devam ederken YPG/YPJ güçleri, Kobani kent merkezi ve dışında IŞİD’e yönelik eylemlerini sürdürüyor. Kobani’de bir sivil IŞİD saldırıları nedeniyle hayatını kaybetti. Halk Savunma Birlikleri (YPG) tarafından yapılan yazılı açıklamada Kobani kent merkezinde ve dışında Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) yönelik eylemlerinin devam ettiğini belirtti. Doğu cephesinde Sukul Hal, Azadi Meydanı ve Belediye Caddesi bölgesinde çatışmaların devam ettiğini belirten YPG güney cephesinde de önceki gün gerçekleştirilen saldırıların ardından IŞİD’den kurtarılan alanlarda YPG güçlerinin arama-tarama faaliyeti yürüttüğünü açıkladı.

YPG yaşanan çatışmalarda 12 IŞİD’linin öldürüldüğünü ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini belirtti. IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları devam ederken dün yapılan saldırılarda 48 yaşındaki Ehmed Mihemed İsmail isimli sivil yaşamını yitirdi. Xurxurê köyü nüfusuna kayıtlı ve halk arasında Kesko olarak bilinen 6 çocuk babası İsmail ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Fırat Volkanı komutanı Ebu Leyla, YPG ile ortak savaşlarında IŞİD’e etkili darbeler vurduklarını söyleyerek “Biz zafere kadar YPG ile olacağız” dedi. Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuşan Fırat Volkanı komutanı Ebu Leyla, YPG ile ittifak halinde yürüttükleri savaşın amacının terörün sonlandırılması ve onurlu bir yaşamın yaratılması olduğunu belirtti. Leyla, “Burkan El Fırat Ortak Operasyon Merkezi’nin kuruluşundan bu güne kadar güçlerimiz çetelere karşı savaşıyoruz. Bu savaşta YPG bize terörle mücadele ve halkların savunulmasında çok yardım etti. Bizde hiçbir zaman Kobani’yi bırakmama sözü verdik. Biz zafere kadar YPG’liyiz” dedi.

Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo: “IŞİD’in saldırıları kırıldı. Kimyasal kullanabilirler, kaygılıyız” dedi. Kobanililerin kaldığı çadır kentte Kadın Meclisi kuruldu. Meclis çalışmalarında yer alan kadınlar talep ve beklentilerini imc tv’ye anlattı.

Kobane harita

Related Articles

Hakan Deniz
Ağla Küba ağla
Hakan Deniz