Kani Beko Kobane sınırında

Kobane’de IŞİD’e karşı direniş 94. gününe girerken insani koridor talebi daha yukarıya tırmanırken, Suruç’a gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Kobane direnişi ile ilgili konuştu.

Avrupa’nın en büyük sendikalarından RMT ve ETF’nin temsilcilerinin de bulunduğu sendikacılarla beraber sınır hattına gelen Beko, DİHA’ya yaptığı açıklama da Kürt halkının kendi iradesiyle inşa ettiği demokratik modelle ayakta kalacağını ve kendilerinin de Kürt halkının yanında olacağını kaydetti.

AKP hükümetinin Kobanê’den göç edenlere yardımların dahi verilmediğini söyleyen Beko, yaptıkları araştırmalara göre Suriye’de yaşananların ardından göç eden 3 milyon kişinin ihtiyaçları için Avrupa ülkelerinden önce 200 bin dolar ardından da 187 milyon Euro’nun hükümete teslim edildiğini fakat Kobanêlilere bu yardımların verilmediğini belirtti. Yardımların çoğunun Hatay bölgesindeki çadır kentlere gönderildiğini belirten Beko, “3 milyona yakın insan varsa ayrım yapmaksızın yardımlar adaletli bir şekilde yapılmalı” dedi.

 

 

Related Articles

Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye biat etmez
Onur Arpaçukuru