Katlettiğiniz kadınlar kâbusunuz olacak!

Ankara Kadın Platformu Yüksel Caddesi’nde bir basın açıklaması düzenleyerek asker kurşunuyla katledilen Kader Ortakaya’yı ve iş cinayetlerinde katledilen kadınları andı.

“Kaza değil cinayet; sorumlusu hükümet, Kader yoldaş onurumuzdur.” sloganlarıyla başlayan basın açıklamasında şu sözler yer aldı:

IMG_0498

“Bu ülkede haksıza haksız demek suçtur, bu ülkede Soma’lar, Ermenekler olur, hesap sorulmaz, devletin pışpışladığı patronlar hep kazanır. Tıpkı Isparta-Yalvaç’ta yaşanan ve 15 kadın işçinin öldüğü iş cinayetinde olduğu gibi kadınlar günlük 35 lira için canlarından olurlar.”

Kader Ortakaya’yı T.C. Devleti katletmiştir!

“Yüreğinin çağrısına kulak vermiş, Suruç’a gidip onlarca gündür bölge insanıyla dayanışma gösteren Kader arkadaşımıza doğrultulan silah tüm kadınlara doğrultulmuştur! Pasaportsuz sınır geçmek gibi karşılığı para cezası olan bir girişime asker, üstelik sınır geçildikten sonra ateş açmış, Suruç’tan Kobane’ye geçmek isteyen Kader’i katletmiştir! Bunun bir izahı açıklaması asla olamaz! Bu apaçık düşmanlık, açıkça cinayettir!

Kader’in mücadelesi bizim mücadelemizdir!

“Kader’in mektubunda dediği gibi Kader’in mücadelesi bizim mücadelemizdir! İnsanlık için mücadele eden Kader, tüm kadınların hafızalarında, yüreğinde yaşamaya devam edecektir. Direnen tüm kadınlardan aldığımız güçle ve onurla erkek egemen, kapitalist sistemi yerle bir edeceğiz! Savaşa, kadın katliamına arşı direnişimizin, öfkemizin sesini buradan bir kez daha yükseltiyoruz!

Yaşasın Kadın Dayanışması, Yaşasın Mücadelemiz!”

 

Siyasihaber.org/Ankara

Yoruma kapalı