Kocaeli’de PTT işçisi direndi ve kazandı

Kocaeli bölgesinde PTT kargo ve dağıtımda çalışan Nakliyat İş üyesi işçiler ödenmeyen maaşları için üç gün süren direnişin sonunda maaşlarını aldılar, kazandılar.

14 Temmuz 2014 Pazartesi günü Kocaeli Bölgesinde bulunan Gebze, Dilovası, Körfez, Darıca, Kartepe, Gölcük ve İzmit PTT’de posta dağıtım ve kargo işinde çalışan Nakliyat İş üyesi işçiler her ay maaşlarının geç ödenmesi ve Haziran ayı maaşlarının da yatırılmaması üzerine Kandıra PTT Posta Toplama ve Dağıtım Merkezi’nin önünde bir araya gelerek İzmit Merkez PTT’ye kadar yürümüş, burada bir basın açıklaması ve ardından da oturma eylemi yapmışlardı.

nakliyat-iş-ptt-taşeron

 

“PTT’DE TAŞERON CEHENNEMİNE SON MAAŞLARIMIZ ÖDENSİN DİSK/NAKLİYAT-İŞ” pankartı ile direniş işçiler “Artık Yeter Maaşlarımız Ödensin”, “Taşeron İşçisi Köle Değildir”, “Örgütsüz İşçi Köle İşçidir, Örgütlü İşçi Yenilmez” ve “Taşeron Cehennemine Son” dövizleri taşıyarak gasp edilen haklarını bir kez daha haykırdılar. 150’den fazla işçinin katıldığı direniş maaşlar yatırılıncaya kadar devam etti.

DSC_0586 (1)

Nakliyat İş Örgütlenme Daire başkanı Erdal Kopal ve beraberindeki işçilerle birlikte PTT Baş Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda 16.07.2014 Çarşamba günü işçilerin tamamının maaşı hesaplarına yatırıldı. Maaşların hesaplara geçmesi ile birlikte üç gün süren direniş de sona erdi.

DSC_0610                                                       DSC_0587

PTT taşeronları İstanbul’la birlikte bulunduğu bir çok bölgede işçilerin maaşlarını yatırmaları gereken tarihte yatırmayarak çalışanları mağdur etmektedirler. Zaten kölece çalışma koşullarında çalışan PTT Taşeron işçileri birde hak ettikleri ücretleri zamanında alamayınca bir kez daha mağdur olmaktadırlar. Bir çok bölgede karşılaşılan bu durumla ilgili olarak Nakliyat İş üyesi işçiler haklarına sahip çıkarak direnişler yapmış ve sonuç alınmıştır.

Yoruma kapalı