Kozağaçlı: “Polis dövdü diye Soma’dan gitmeyiz”

kozagacli-dovulduk-diye-dayanismadan-vazgecmeyecegiz9904665823bc786d669b

Soma’da dün yaşanan polis saldırısı sonucu gözaltına alınan aralarında ÇHD üyesi avukatlar, öğretmenler ve mühendislerinde olduğu 36 kişi serbest bırakıldı.

Soma için Adalet Komisyonu Çalışmaları kapsamında Soma’ya gelen ve aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da olduğu 36 kişi polis tarafından Eğitim-Sen Soma İlçe Temsilciliği önünde dövülerek gözaltına alındı. Saatlerce Linyit Spor Salonu’nda bekletilen 36 kişi sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 36 kişi  serbest bırakıldıktan sonra Eğitim-Sen Soma Temsilciliğinde açıklama yaptı.

Selçuk Kozağaçlı burada yaptığı açıklamada, “Bizler Somalıyız. Somalılar için birlikte çalışacağız. Soma halkını darp eden polis bugün de avukatları, sanatçıları, mühendisleri, buraya gelen insan hakları savunucularını dövdü diye biz Soma halkıyla dayanışmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Kozağaçlı gözaltılar ve darp ile ilgili gerekli yargı sürecini de başlatacaklarını söyleyerek şöyle devam etti:”İşçilerin katilleri ellerini kollarını sallayarak açıklama yapıyor. Biz ise kaldırımda dururken hukuksuz şekilde gözaltına alınıyoruz. Bize bunu yapan polisler, “10 gündür evimize gitmiyoruz. Camide yatıyoruz” diye sızlanıyor. Biz de onlara hakkınızı savunun, amirlerinize ve hükümetinize bir şey söyleyin dedik. Mülki ve idari amirler ve iktidar temsilcileri Soma halkına eziyet etmekten vazgeçmelidir.”

Yoruma kapalı