Madenciler Mecliste!

DİSK Dev Maden-Sen üyesi Somalı madenciler TBMM’de görüşülecek olan ‘Soma MadenYasası’ ile ilgili talepleri, hakları için ve verilen sözlerin tutulması için 16 Temmuz Çarşamba günü Ankara’da olacak ve meclise yürüyecek

Somada yaşanan katliamın ardından aylar geçmesine rağmen hiç bir somut adım atmayan hükümet, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul ettiği Torba Yasa ile bir kez daha işçileri güvencesizliğe ve taşerona  mahkum etti.

TBMM’de “Soma Maden Yasası”nın görüşülmesine başlandığı günlerde, maden işçilerinin hakları, talepleri ve verilen sözlerin tutulması için DİSK/Dev Maden-Sen’li Somalı madenciler TBMM’ye yürümek üzere 16 Temmuz 2014 günü Ankara’da olacaklarını duyurdu.

13 Temmuz Pazar günü Soma’da yaptıkları forumun ardından karar alan Somalı madenciler eylem programını açıkladı. Dev Maden-Sen öncülüğünde gerçekleştirilecek olan eylemin programı ise şöyle:

15 Temmuz’da Soma’dan hareket edecek işçiler, 16 Temmuz’da sabah saatlerinde Sıhhiye’de bulunan DİSK/Genel-İş Şubeler binasına (Süleyman Sırrı Sok. No: 2 Sıhhiye/Ankara) gelecekler.

Öğleye kadar burada kalacak Somalı Maden İşçileri, Saat 12:15’de DİSK/Genel-İş Şubeler binası önünden TBMM’ye yürüyecekler. Saat 13:15′de Meclis Dikmen kapısında yasa ile ilgili talep dosyası bir basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra, TBMM’deki grup başkanlıklarına ve Meclis Başkanlığı’na sunulacaktır.

PROGRAM:

SOMA’DAN HAREKET

15 Temmuz 2014, Salı

Saat 24:00

Dev Maden-Sen Soma Temsilciliği önünden hareket

ANKARA EYLEMİ:

16 Temmuz 2014, Çarşamba

Saat 12:15 DİSK/Genel-İş Şubeler binası önünden hareket

Saat 13:15 Meclis Dikmen Kapısı Önü BASIN AÇIKLAMASI

Saat 14:00-17:00 Meclis grup başkanlıklarıyla görüşme

Kaynak: sendika.org

Yoruma kapalı