MEB ve polis öğrenci fişledi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, son 2 ayda eylemlere katılan 200 çocuğun ismini tespit ederek “suça sürüklenen çocuk” adı altında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de emniyetten gelen listeleri okullara göndererek, çocukların rehberlik birimleri tarafından takibe alınmasını gerekirse psikolojik destek verilmesini istedi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü çocuk şubesi tarafından hazırlanan listede, çocukların adı, soyadı, baba ve anne adları, nüfus bilgileri, eğitim durumları ve şubeye geliş sebepleri yer aldı. Liste Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilirken, çocuklarla ilgili gerekli çalışmaların yapılması istendi. Bunun üzerine çocukların bilgilerinin bulunduğu listeleri okul müdürlüklerine gönderen Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Rehberlik servisindeki öğretmenler, okullarda tespit edilen bu öğrenciler ve aileleri ile görüşerek, davranışlarını takip altına alacak. Gerek görmesi halinde ise, haklarında hazırladıkları raporları ilçe Rehberlik Araştırma Merkezleri’ne gönderecek. Burada yapılacak çalışma ile ihtiyaç duyulursa söz konusu öğrencilere psikolojik destek sunulacak.

Meral Danış Beştaş: Bu olay fişlemedir

İnsan Hakları Derneği (İHD) duruma tepki gösterirken HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı avukat Meral Danış Beştaş ise yaşanan olayı ‘fişleme’ olarak nitelendirerek “Maalesef, bu ülkede devlet çocuklardan suçlu üretmeye devam etmektedir” dedi. Güvenlik güçlerinin sık sık çocukları hedef aldığını, Adana’da, Yüksekova’da, Sur’da ölümler olduğunu, yine onlarca çocuğun gaz bombası kapsülüyle vurularak ağır yaralandığını anımsatan Beştaş, “Birkaç yıl önce bu hükümet kamuoyunun baskısıyla taş atan çocuklar için yasal düzenleme yapmıştı. Ama Kobane eylemleri sonrasında bu düzenlemeler hiçe sayılıp, yüzlerce çocuk gözaltına alındı ve tutuklandı. Diyarbakır Emniyeti’nin listesi de bunun son halkasıdır” dedi.

Çocukların neden taş attığı sorulmalıdır

DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek ise “O çocukların neden taş attığının sorgulanması lazım. O çocuğun babasının dövüldüğü, annesinin tekmelendiği dikkate alındı mı? O çocukların neden şiddete başvurdukları ciddi olarak ele alınmalıdır. Aksi halde bizim nazarımızda bu tespitler, fişlemeye aileler cezalandırmaya yöneliktir” diye konuştu.

22.12.14 – Haber Merkezi

Related Articles

Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye biat etmez
Onur Arpaçukuru