Nurtepe’de Demirtaş standına Halk Cephesi’nden saldırı

Bugün öğleden sonra Nurtepe Mahallesi Sokullu Caddesi’nde HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için açılan seçim standına, Halk Cephesi üyesi 20 kişilik grup saldırdı, stanttaki HDP’liler ve SYKP’liler darp edildi, seçim materyalleri yakıldı. Halk Cephesi saldırıda havai fişek ve silah da kullandı. Standın açıldığı yerde HDP’li olduğu bilinen bazı esnafların araçları yakıldı. İstanbul’un çeşitli yerlerinden gelen Halk Cephesi üyeleri mahallede saldırıya halen devam ediyor.

Halk Cephesi bugün yaşanan çatışmanın ardından mahallede, ¨Kürtler Alevilere saldırdı¨ diye bir söylenti de yayarak nefret söylemi üretti.

Mahallede daha öncede Halk Cephesi üyeleri diğer siyasetlere çeşitli saldırılarda bulunulmuş, saldırılar üzerine HDP il yöneticilerinin Halk Cephesi’yle yaptığı görüşmede, ¨Bu mahalle bizim, kimseye siyaset yaptırmayız¨ denilmişti. HDP’liler ise bu Halk Cephesi’nin tutumunu kınamış, yapılanın devrimci değerlerle bağdaşmadığını, bu tutumdan vazgeçmeleri gerektiği belirtmişti.

 

demirtas nurtepe

Yoruma kapalı