Öldüresiye döv, 250 taksitle öde

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olan polis ve esnaf tarafından aynı sokakta darp edilen Doğukan Bilir davasında mahkeme iki polis hakkında hükmün açıklanmasını ertelerken, “meşe odunlu” sanığa ise ödül gibi ceza verdi.

Haber Merkezi – Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de Doğukan Bilir’i cop ve odunlarla döven kişilere yaralama suçundan 3 bin TL para cezası kesilirken, polislerin hükmün açıklanmasını erteledi ‘Meşe odunlu’ saldırganın cezasını ise taksitlendirdi.

Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dün karara bağlanan davada, mahkeme sanık polis Selçuk Bal’a ve Ali İsmail Korkmaz davasının da sanığı olan sanık polis Şaban Gökpınar’a önce kasten yaralama suçundan ceza verdi. Ardından da “iyi hal” indirimi uygulayarak cezayı 3 bin lira para cezasına dönüştürdü ve hükmün açıklanmasını 3 yıl erteledi. Yine Ali İsmail Korkmaz davasının sanıkları arasında bulunan polis Hüseyin Engin ise kasten yaralama suçundan hakkında yeterli delil olmadığı ileri sürülerek beraat ettirildi. Sivil sanık Serkan Kavak’a 3 bin lira para ceza verilirken, ‘Meşeli saldırgan’ olarak da tanınan sivil şahıs Serkan Kavak 3 bin TL’lik cezayı da ayda 250 TL ‘taksitle’ ödeyecek.

Bu bir işkencedir

Eskişehir’de, 2 Haziran 2013’te Gezi Parkı eylemine katılan Doğukan Bilir, yanında bulunan Ali İsmail Korkmaz ve bir gençle birlikte Sanayi Sokak’a girmişti. Beşik Otel’in bulunduğu yönden Harman Ekmek Fırını’na doğru koşan Bilir’in iki polis memuru ve bir sivil tarafından dövüldüğü anlar güvenlik kameralarına yansımıştı. Bilir’i Ali İsmail Korkmaz’la aynı dakikalarda ve aynı sokakta döven üç polis ve bir sivil hakkında ‘basit yaralama’ iddiasıyla Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme ilk duruşmada, Bilir’e yönelik eylemin işkence kapsamına girebileceğini ifade ederek, dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti. Fakat Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçe belirtmeden görevsizlik kararını kaldırmış ve dosyayı 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ne geri göndermişti. Doğukan Bilir’in avukatı Ali Çuvalcı ise dava süresince, Bilir’in hem uğradığı saldırının şekli itibariyle hem de ağırlığı itibariyle işkence suçu kapsamında bir suç olduğu dile getirdi. Son duruşmada bu görüşünü tekrar dile getiren Çuvalcı’nın talebini mahkeme kabul etmeyerek kasten yaralama suçundan karar verdi. Avukat Ali Çuvalcı ise bundan sonra da bütün kanun yollarını kullanmaya devam edeceklerini ve suçun işkence suçu kapsamında olduğu konusunda ısrar edeceklerini dile getirdi.

Eylemciyi döv, 250 lira taksitle öde

Mahkeme, Bilir’i döven polisler Hüseyin Engin, Selçuk Bal ve Şaban Gökpunar ile Gezi eylemleri sırasında elindeki sopa ile görüntülendiği için “meşeli saldırgan” olarak bilinen Serkan Kavak’ı yaralama suçundan mahkum etti. Mahkeme, sanık polislere verdiği 3 bin TL para cezasını “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” kapsamında erteledi. Kavak’a verilen 3 bin TL ceza ise daha önce hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş olmasına rağmen suç işlemesi nedeniyle ertelenmedi. Mahkeme, Kavak’ın cezasını 12 eşit taksit ödemesine karar verdi. Buna göre Kavak bir yıl boyunca her ay 250 TL ödeyerek cezasını çekmiş olacak.

 

 

Related Articles

  • ‘Üniversitelerde faşizme geçit yok’
  • Ethem’in katiline yardım kampanyası, boş geçmeyelim!
  • Ali İsmail davasında karar 2015’te
  • Emniyet’ten katile yardım kampanyası
  • Ali İsmail’in davasında karar bekleniyor
  • Gözünü kaybetmesi kendi kusuruymuş!
  • Tursun ailesine polisten haciz
Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye biat etmez
Onur Arpaçukuru