Rize’de Demirtaş standına saldırı

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı desteklemek için Rize’de stant açan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) kurucu üyesi emekli öğretmen Necmettin Durmuş, 3 kişinin saldırısına uğradı. Durmuş saldırı sonucu yaralanırken saldırganlar gözaltına alındı. Durmuş, Selahattin Demirtaş’ı desteklemek için yaptığının demokratik bir hak olduğunu belirterek “Tek başıma da kalsam mücadelemi sürdüreceğim” dedi. Durmuş, Emniyet’in bu standı açmaması için üstü kapalı tehditlerde bulunduğunu ve baskı yaptığını anlattı.

Rize’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için Memişağa Parkı’nda tanıtım standı açan emekli öğretmen Necmettin Durmuş, standı açtıktan bir süre sonra bir kişinin sözlü saldırısına uğradı. Saldırgan daha sonra yanına iki arkadaşını da alıp gelerek saldırısını fiziki saldırıya çevirdi.

Memişağa Parkı’nda stant açan Durmuş’un yanına gelen 3 saldırgan Durmuş’tan standı kaldırmasını istedi. Standı kaldırması için bir gerekçe olmadığını dile getiren Durmuş, söz konusu kişiler 5 dakika içinde standı kaldırmaması halinde bunu canıyla ödeyeceği tehdidinde bulunarak standın başından uzaklaştı.

Durmuş’un açtığı standı kaldırmaması üzerine yeniden gelen saldırganlar kurulan standı tekmelerle devirip, Durmuş’u saldırdı. Tekme ve tokatlarla darp edilerek, yaralanan Durmuş hastaneye kaldırılırken, ırkçı saldırganlar gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“Önce demokrasi gelişsin, sonra stand açarsın”

Saldırı sonrasında görüştüğümüz Necmettin Durmuş, gelişmeleri şöyle anlattı: “Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ı desteklemek için Rize’de stand açmaya karar verdim. Gerekli bilgilendirmeyi yapmak için Emniyet’e gittim. Emniyet’te beni ‘Şimdi bu işi yapmak sakıncalı, önce demokrasi gelişsin, ondan sonra yaparsın’ diyerek beni vazgeçirmeye çalıştılar. Ben de onlara, ‘Demokrasi kendiliğinden gelişmez, ancak böyle gelişir’ diye cevap verip ayrıldım. Gece 10.30 sıralarında polis ekipleri gelip aynı şeyleri söylediler. Israr ettiğimi görüp ayrıldılar. Bugün de Memişaağa Parkı’nda standı açtım.”

Necmettin Durmuş, 2002, 2007 seçimlerinde de bölgede çalışma yaptığını, hiçbirinde bir saldırıya uğramadığını söyleyerek, kendisine yapılan saldırının ülkedeki durumun ne kadar kötüleştiğini, baskının ne kadar arttığını gösterdiğini ifade etti.

Durmuş sözlerini şöyle tamamladı: “Kendisine sosyalist, devrimci diyenlerin buna uygun davranmasını, demokrasi mücadelesinin ve enternasyonalizmin gereklerini yerine getirmesi lazım. Ülkenin, dünyanın gidişine karşı kafalarını kumdan çıkarmalılar. Ben demokratik bir hakkı kullanmak için stand açtım. Faşistlerin saldırıları beni engelleyemez. Tek başıma da kalsam mücadelemi sürdüreceğim.”

siyasihaber.org

 

 

Yoruma kapalı