Askerler Rojavalı bir kadına tecavüz etti

tecavüz

 

16 Temmuz günü H.H. isimli Rojavalı genç bir kadının sınırı geçmeye çalışırken Katran Bölük Komutanlığı’’na bağlı askerler tarafından sınır karakolunda alıkonulduğunu ve askerlerin tecavüzüne maruz kaldığı ortaya çıktı. Tecavüz üzerine DBP Kadın Meclisleri, Cizre-Rojava sınırında bir kadının askerlerin tecavüzüne maruz kalmasına tepki gösterdi, faillerin bir an önce yargılanıp cezalandırılmasını istedi.

Açıklamada, “Görgü tanıklarının anlatımıyla kamuoyunun öğrendiği bu olay, Türkiye’nin Rojava sınırında uyguladığı vahşete yeni bir boyut kazandırmıştır. Başta tecavüz olmak üzere kadınlara yönelik her türlü cinsel ve fiziksel şiddet, bir halka uygulanan savaşın en kirli yöntemidir. H.H. isimli kadının sınırda tecavüze uğraması Türkiye’nin Rojava halkının şahsında Kürt halkına yönelik bu kirli savaş politikasını devam ettirmek istediğinin göstergesidir. Cizre-Rojava sınırında işlenen tecavüz vahşetinin asıl sorumlularını uyarıyoruz. Bu vahşetin asıl sorumlusu devlet ve AKP iktidarıdır. Cizre Kaymakamı ve Şırnak Valisi’nin görev alanında olması itibariyle, bu kişiler de sorumluluklarını bir an önce yerine getirmelidir. Eğer bu vahşet, Rojava halkına yönelik politikanın bir parçası değilse, derhal failler hakkında gerekli işlemlerin yapılıp, suçluların cezalandırılması gerekmektedir. Başta Katran Bölük Komutanının görevden alınıp, fail askerlerle beraber cezalandırılması gerekmektedir.” denildi.

Türk devletinin, Rojava’ya karşı uyguladığı savaş politikasına son vermesi gerektiğini belirten DBP Kadın Meclisi, “Sınırda gerçekleşen bu tecavüz olayının peşini asla bırakmayacağız. Kadının bedenine, kimliğine ve iradesine yapılan her türlü müdahale birincil mücadele gerekçemizdir. Bir bütün olarak failler yargılanıp cezalandırılana kadar durmayacağız. Cinsiyetçilik ve eril iktidar ile mücadele eden kadınlar başta olmak üzere tüm halkımıza ve demokratik kamuoyuna da bu vahşete dur deme ve tepkilerini en güçlü şekilde dile getirme çağrısı yapıyoruz” dedi. (ANF)

Yoruma kapalı