Stuttgart Dostluk ve Dayanışma Derneği, 30 Kasımda işçi konferansı düzenliyor

Stuttgart Dostluk ve Dayanışma Derneği, 30 Kasım Pazar günü saat 13.00’de dernek binasında İşçi Konferansı düzenleyecek. Stuttgart‘ta Borsigtr. 5 (Feuerbach Bahnhof) adresinde yapılacak olan konferansa; İlse Kestin (IGMetall Stuttgart), Serkan Şenol (BR-Mercedes), Hüseyin Öncü (BR-WMF) ve Mesut Ulutaş (BR-Bosch) konuşmacı olarak katılacak.

stuttgart

Konuyla ilgili olarak dernek tarafından yapılan açıklamada, işçi sınıfının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekilerek,  “Bir kez daha toplu sözleşmeler dönemine girmiş bulunuyoruz. Uzun bir zamandır ücretlerimizde ciddi anlamda bir artışın olmadığını görüyor, kızgınlık duyuyoruz. Buna neden, her toplu sözleşme döneminde sendikamızın önce yüzde 6, yüzde 8 diye gürlemesi, sonra sessiz, neredeyse sıfır denecek bir sonuçla anlaşmaya varmasıdır. Böylesi sonuçları bir daha yaşamak istemiyorsak TİS dönemine aktif olarak katılmalıyız. Kendi kaderimizi belirlemede seyirci davranan tutumdan uzak durmalıyız. Bilmeliyiz ki bizler ne kadar çok tartışmalara katılır, söz sahibi olursak görüşmeler de o kadar başarılı geçer.

Metal iş kolunda; Mercedes, Porsche, Bosch, Audi, Mahle gibi belli başlı fabrikaların bölgemizde olması dikkatleri bize yöneltiyor. Son yıllarda birçok hakkımızın bir bir gaspedildiğini hep birlikte yaşadık. Buna dur demek için, hep birlikte ‘sendika biziz’ diye hareket ettiğimizde başarılı toplu sözleşmeler olur. Almanya’da tekellerin büyük karlar elde ettikleri herkes tarafından bilinmekte. Haklarımız için, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için mücadele etmekten başka çaremiz yok“ dendi.

Açıklamada tüm işçiler konferansa davet edilerek, daha iyi bir ücret zammı, gençlerin meslek ve iş sorunları, emeklilik konuları ve daha birçok sorunun masaya yatırılacağı belirtildi.

İşçi eylemleri fotoğraf sergisi

Stuttgart Dostluk ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenecek konferansla birlikte yine dernek binasında işçi eylemleri fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak. 30 Kasım 2014 – 28 Şubat 2015 tarihleri arasında Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri gezilebilecek sergi hakkında yapılan açıklamada, Dostluk ve Dayanışma Derneği lokalinin uzun bir dönemdir fotoğraf sergilerine ev sahipliği yaptığı ifade edildi.

Stuttgart ve çevresinde gerçekleşen işçi ve emekçi eylemlerine katılarak görüntüleyen Yeni Hayat ve Evrensel gazetesi muhabiri Ali Çarman, işçilerin haklı kavgalarını fotoğraflarla anlatıyor. Her fotoğrafın uzunca anlatılacak bir öyküsü var. Ancak bizler bunun yerine ne kadar çok fotoğraf o kadar hatırlama diyerek yaklaştık“ denildi.

Açıklamada ayrıca “Stuttgart ve çevresinde son yıllarda sayılamayacak kadar yoğunlukta eylemlere tanık olduk. Sözünü ettiğimiz eylemler daha güzel bir yaşamın, çevreyi ve doğayı korumanın kavgasını veren eylemlerdi. Eylemlerin her bir konusu tek başına sergi olacak kadar zenginlik içeriyor“ ifadesi yer aldı.

Yoruma kapalı