Suriyelilere linç girişimi

Manavgat’ta Suriyelilerin mahallesini basan 200 kişilik güruh, evlere ve araçlara saldırdı. Saldırının ardından saldırıyı yapan grup, ‘linç hatırası’ bir fotoğrafta çektirdi.

Haber Merkezi- Olay Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşandı. Tarım işçilerinin bulunduğu iki minibus yolda peşpeşe ilerlemeye başladı, ardından öndeki minibüsten iddiaya göre yola düşen merdiven nedeniyle arkadaki minibüs kazadan döndü. Araçtan inen işçiler tartışmaya başladı.Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 2’si kadın 5 kişi yaralandı.

Olayın ardından ise faşist provokasyon devreye girdi. ‘Suriyelilerle Beşkonaklı işçiler kavga etti’ diye ırkçı yaygaranın koparılması üzerine Taşağıl’da toplanan ve kurt işaretleri yapan grup, Suriyelilerin yaşadığı evlere ve araçlarına zarar verdi. Olayda 4 evde ve 2 minibüste maddi hasar meydana geldi.

Olayın ardından İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ufuk Aruk ve Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen faşist güruhu sakinleştirmeye çalıştı.

Ülkelerini yaşanan iç savaştan dolayı terketmek zorunda kalan Suriyelilerden bazıları ise yaşanan saldırının ardından eşyalarını toplayarak mahalleden ayrıldı.

suriyeliler suriyeliler2 suriyeliler3 suriyeliler4 suriyeliler hatıra

Related Articles

Köşe Yazıları
Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye Biat Etmez
Onur Arpaçukuru

Ömer Gül
Her şey önce üniversitede başlar direniş de
Ömer Gül