Yıldız Entegre işçileri soyundu

Kocaeli Ağaç-İş şubesine bağlı Yıldız Entegre işçileri, bağlı oldukları Kocaeli şubesinden habersiz imzalanan Toplu İş Sözleşmesine tepki göstermek için fabrika önünde eyleme soyunarak direnişe geçti

Caner Aktan / Kocaeli

Kocaeli Ağaç-İş sendikasına bağlı Yıldız Entegre çalışanlar bağlı oldukları sendikanın genel merkezlerinin 11 Temmuz’da kendilerinden habersiz imzalanan Toplu İş Sözleşmesine tepki göstermek için fabrika önünde direnişe geçti.

Telefonlara mesaj gönderdiler

Ağaç-İş genel merkezi, sendikaya bağlı eylem yapan 730 işçinin telefonuna mesaj göndererek işçilere, “Değerli üyelerimiz, imzalanmış olan toplu iş sözleşmesinden sendikamızın tüm birimlerinin haberdar olduğunu ve onların bilgisi doğrultusunda imzalandığı en doğru gerçektir. Kocaeli Şube Genel Kurulu başlangıcından bu güne kadar hep aynı oyun ve senaryolarla sendikamızı yıpratmaya çalışmaktadır. Durudan vaziyet çıkarmak isteyenler başarılı olamayacaktır” denildi.

Eylemler sürecek

Ağaç-İş Sendikası genel merkezinden işçilerin telefonuna gelen mesajlara yönelik konuşan Ağaç-İş Kocaeli Şube Başkanı Şener Furuncu,”Bugüne kadar bilgilendirme için mesaj çekmeyen yönetim kendi günahını bize yıkmaya çalışıyor. Ben işçinin yanındayım, onlar nerede? Benimle masaya oturup, işçilerin maaşlarını düzeltene kadar eylemlerimiz artarak devam edecek” dedi. Ardından işçiler soyunarak eyleme geçti. Eylemlerin ilerleyen günlerde de süreceği bildirildi.

Yoruma kapalı