YPG IŞİD’in silah deposunu ele geçirdi: Kobani’nin kurtuluşu çok yakın

Londra merkezli Suriye muhalifi insan hakları örgütü Mirsad tarafından bir açıklama yapıldı. Mirsad örgütü, Suriyeli kaynaklarına dayandırdığı açıklamasında YPG’nin Kobani çevresindeki aralarında IŞİD’in silah deposu olarak kullandığı bir yerin de bulunduğu 6 binayı ele geçirdiğini açıkladı.

Binaların ele geçirilmesi sırasında yaşanan çatışmalarda 13 IŞİD militanının öldürüldüğü belirtilirken ölenler arasında 2 de IŞİD komutanı olduğu ifade edildi. Kobani’deki yerel yönetim yetkililerinden İdris Numan da Reuters’e yaptığı açıklamada YPG’nin son birkaç gün içerisinde hızlı bir ilerleme kaydettiğini belirterek IŞİD’in Kobani’nin yalnızca yüzde 20’sini kontrol altında tuttuğunu söyledi.

Los Angeles Times gazetesine konuşan Rafiq Baradar adlı bir YPG komutanı, Kobani’nin 4 veya 5 gün içerisinde IŞİD’den tamamen temizleneceğini belirtti. Kentin güneyinde sadece 250 kadar IŞİD militanının kaldığını belirten Rafiq Baradar, bunların da önümüzdeki 4-5 gün içerisinde tamamen temizleneceğini ifade etti.

IŞİD’in Kobani’nin girdiği bölgelerine çok sayıda keskin nişancı, bubi tuzağı ve mayın yerleştirdiğini belirten YPG komutanı, bunların temizlenmesinin ise haftalarca sürebileceğini söyledi. Kobani’deki özerk yönetimin yetkililerinden Enver Muslim de Los Angeles Times’e verdiği demecinde cephedeki güç dengesinin Kürtlerin ve müttefiklerinin lehine değiştiğini belirtti. (YDH)

Kobane harita

Related Articles

Hakan Deniz
Ağla Küba ağla
Hakan Deniz