HPG ve Peşmerge Şengal’e girdi

Irak’ta HPG ve Peşmerge güçleri, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kontrolü altındaki, binlerce Ezidi’nin terk etmek zorunda kaldığı Şengal’e girdi.

HPG’den yapılan açıklamada “Şengal merkezi güçlerimiz tarafından çembere alınmış olup, Kuzey Şengal’in tümden özgürleştirilmesi için operasyonlar devam etmektedir” denildi.

Halk Savunma Genel Merkezi Komutanı Murat Karayılan Şengal Dağı’nın Kürt Ezidilerden boşaltılamayacağını tam tersine Ezidilerin bu bölgeye yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. Karayılan “Eğer Şengal boşaltılırsa geri dönüşler çok zahmetli olacaktır” dedi.

Yapılan açıklamada Şengal’e yönelik operasyonun Dahola köyünün IŞİD kontrolünden kurtartılmasının ardından başladığı bildirildi.

Şengal’i doğudan ve güneyden kuşatan peşmerge güçlerinin ilk hedefleri arasında, IŞİD’in saldırılarında üs olarak kullandığı Recbıl Abid köyü olduğu öne sürüldü.

Şengal Rojava koridorunun açıldığını duyuran HPG, “Şengal merkezi güçlerimiz tarafından çembere alınmış olup, Kuzey Şengal’in tümden özgürleştirilmesi için operasyonlar devam etmektedir. Güçlerimiz, önemli bir aşamaya dayanmış olan bu operasyonla birlikte Şengal’in tümden özgürlüğe kavuşturulması için oynaması gereken rolü oynayacak ve peşmerge güçleriyle eşgüdüm içinde hareket etmeye de açık olacaktır” dedi.

Related Articles

Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye biat etmez
Onur Arpaçukuru