2. Yılında Roboski’de Adalet Yok

roboski-katliami-bir-rovansti28 Aralık 2011 günü Şırnak İli Uludere İlçesi Roboski Köyü sınır hattında TSK’ya ait F-16’lar tarafından yapılan bombalama sonucunda çoğu çocuk 34 sivil katledildi.

2 yıldır hükümetten olayın açığa çıkarılması, katillerin yargılanması talepleri karşılıksız kaldı. Kendi çocukları için 3 günde bütün Emniyet Teşkilatı’nı tasfiye eden AKP, Roboski’de katledilen çocukların katilini bilmiyoruz dedi.

Olayın hemen ardından başlatılan soruşturmada bir arpa boyu yol alamayan Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı, olayın oluş şeklini, kimlerin hangi bilgiye ya da hangi kurumun sağladığı istihbarata dayanarak ‘vur’ emri verdiğini tespit edemedi. Yaklaşık 17 ay boyunca soruşturmayı yürüten sivil savcılar daha sonra dosyanın Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderilmesine karar verdi.

Katliamdan yaralı olarak kurtulan 4 kişiden biri olan Hasan Ürek, suçluların yargı önüne çıkması için büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, “Roboski için bir adım atılacaksa failler ortaya çıksın. Hak ettikleri cezayı alsınlar. Olayın ikinci yılı doldu, halen ortaya çıkarılan somut bir şey yok. Yapanlar yargı önüne çıkınca başta aileler olmak üzere bütün dünya az da olsa vicdanen rahatlayacak.” ifadelerini kullandı.

Katliamda Ölenler Anılıyor

Öte yandan Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu(DÖDEF) Demokratik Yurtsever Öğrenci Meclisi (DEM-YÖM) ve Halkların Demokratik Kongresi İstanbul Gençlik Meclisi Roboski Katliamını protesto etmek ve katledilenleri anmak için bugün saat 14’te Aksaray Metro önünde biraraya gelecek.

1491538_788842644465381_177561347_o

siyasihaber.org

Yoruma kapalı