2014’ün ilk Newroz ateşi Batman’da yakıldı

Batman Newrozu erken kutluyor. Bölgede 2014″ün ilk Newroz ateşi, yaklaşık yüz bin kişi ile Batman’da yakıldı. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla yakılan ateş konser ve etkinliklerle devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren alanı dolduran onbinlerce insan Batman Newrozunu bir dakikalık saygı duruşu ve ardından Batman Belediye Eşbaşkan adayları, AP Parlamentosu Eski Milletvekili Feleknaz Uca’nın selamlamasıyla başladı.

Batman’ın Tutuklu Belediye Başkanı Necdet Atalay’da Batman’daydı

Batman’ın tutuklu Belediye Başkanı Necdet Atalay’ın ailesi sahneye davet edildi. Ardından Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Tekik, Atalay’ın cezaevinden gönderdiği mektubu okudu.

Sahneye slogan ve alkışlar eşliğinde çıkan Demirtaş, ilk olarak tutuklu Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay’a selam gönderdi. “Buradan Batman Belediye Başkanının rehin aldığı Nejdet Atalay’a selam ve sevgilerimizi gönderiyor, Newrozu’nu kutluyoruz. Çok uzun yıllar zahmet ve bedel ödenen bir mücadele ile bir halk iradesi yarattınız. Batman halkına mücadelenin zorluklarını anlatmanın anlamı yok. Siz bu mücadeleyi yürüttünüz. Burada seçime giren her partinin vaatleri olabilir, ama BDP şahsında somutlaşmış olan özgürlük talebidir” diye konuştu.

2014 Batman Newroz'u

2014 Batman Newroz’u

2014 Batman Newrozu

2014 Batman Newrozu

Yoruma kapalı