8 yaşındaki Enes’i öldürdüler delilleri karartılar

enesi-vurup-delil-kararttilar-12773-669x321

Enes 8 yaşındaydı. Vücuduna gaz fişeği isabet etti ve öldü. Üzerindeki elbisesi polis tarafından imha edildi. Ailenin avukatı,“Delil kararttılar, şikâyetçiyiz” dedi.

Taraf Gazetesi’nden Bahar Kılıçgedik’in haberine göre; Diyarbakır’da 2 çocuğun ölümüne neden oldukları gerekçesiyle müebbet hapis istemiyle yargılanan iki özel harekat polisinin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Dosyada bulunan bir evrakta gaz fişeği ile yaşamını yitiren Enas Ata’nın elbiselerinin mahkeme kararı olmaksızın polis tarafından imha edildiği ortaya çıktı. Avukat Gamze Yalçın, atış mesafesini gösterecek olan en önemli delillerin karartıldığını belirterek kararı veren bakanlık ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır’da 28 Mart 2006 yılında çıkan olaylarda polisin attığı gaz fişeği ile yaşamını yitiren 8 yaşındaki Enes Ata ile 14 yaşındaki Mahsun Mızrak’ın ölümüne neden oldukları gerekçesiyle yargılanan 3 polis memurunun yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi görülen duruşmaya tutuksuz sanık polis memurları H.A, N.Ö. ve B.Ö. katılmadı.

Hastane kuşatılmıştı

Baba Selamettin Ata, oğlu Enes’in 8 yaşında olduğunu ve ilkokul 1. sınıfa gittiğini belirterek, “Enes, benden izin alarak teyzesinin evine gitti. Teyzesini aradığımda gelmediğini söyledi. Sokaklarda aramaya başladım. Sonra teyzesi Enes’i birinin kucağında gördüğünü söyledi. Devlet Hastanesi’ne gittiğimde hastanenin etrafı kuşatılmıştı. Teşhis için benim bakamayacağımı söylediler. Savcı otopsiden sonra çıkan kurşunu göstererek, her yolun açık olduğunu söyledi. Bunu öğrenince kendimi kaybettim. Oğlumu öldürenlerden şikayetçiyim” dedi.

Duruşmada daha sonra söz alan Ata ailesinen avukatı Gamze Yalçın, Emniyet Müdürlüğü’nden dava dosyasına gönderilen bir imha tutanağına dikkat çekerek, “Enes’in vurulduğunda üzerinde bulunan elbiseleri herhangi bir mahkeme kararı olmadan imha edilmiştir. Bu, delillerin karartılması anlamına gelir. Bu konuda imha tutanağını düzenleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini düşünüyoruz. Sanıkların kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklanmasını talep ediyoruz” talebinde bulundu.

Mahkeme, sanık savunmalarının alınması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yoruma kapalı