Adana’da okullarda soruşturma ve fişleme

egitimsen1

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm okullarda  soruşturma başlattı. Sorgulanan öğrencilere, “Okulda ayakkabı kutusu ile alakalı açıklama yapan öğretmen ya da öğrenci var mı? AKP ve Başbakanımızla ilgili evinizde neler konuşuluyor?” soruları yöneltiliyor.

ETHA’nın haberine göre; Eğitim Sen Adana Şubesi, Berkin Elvan eylemlerinin ardından öğrenci ve öğretmenlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerince sorguya çekildiğini açıkladı.

İnönü Parkı’nda basın açıklaması yapan Eğitim Sen üyeleri, soruşturmanın suç olduğunu belirtti.

Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, yaptığı açıklamada, AKP iktidarının mücadeleci kesimlere yönelik baskı ve şiddeti arttırken, daha fazla karalama ve itibarsızlaştırma oyunları yürüttüğünü söyledi. Karagöz, Gezi direnişinin parçası olan herkesin AKP iktidarının hedefi haline geldiğini söyledi.

Haziran ayaklanmasına katılan öğretmenler hakkında, “eylemlere katılıp kitleleri yönlendirmek” suçlamasıyla idari soruşturmalar açıldığını hatırlatan Karagöz, bugün ise Berkin Elvan’ın katledilmesini protesto eden öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin, İl Milli Eğitim müfettişleri tarafından okullarda ve yurtlarda sorguya çekildiğini kaydetti.

Karagöz, öğrencilere sorulan soruları şöyle aktardı:

“-Okulda ayakkabı kutusu ile alakalı açıklama yapan öğretmen ya da öğrenci var mı?
-Recep Tayyip Erdoğan’ı mı yoksa Atatürk’ü mü seviyorsun?
-Öğretmenleriniz veya bir başkası sizi kendi siyasi güdümüne yönelik davranmak mecburiyetinde bıraktı mı?
-Devlet erkânına yönelik iftira, kin ve nefret uyandırıcı ifadeler kullanıldığına şahit oldunuz mu?
-AKP ve Başbakanımızla ilgili evinizde neler konuşuluyor?
-Okulda siyasi suçtan uzaklaştırılan öğrenci oldu mu?
-Okulda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza karşı uygunsuz olabilecek söz ve davranışta bulunanlar var mı?”

Bu soruşturmaların; çocukların ruh sağlığına, ifade özgürlüğüne, düşünce ve vicdan özgürlüğüne, özel ve aile hayatı gizliliğine aykırı olduğunu kaydeden Karagöz, soruşturmaların aynı zamanda ulusal ve uluslararası mevzuata aykırı olduğunu ve suç teşkil ettiğini kaydetti.

Karagöz, “Tüm bu soruşturmalar öğrenci, öğretmen ve velileri fişlemeye, soran, sorgulayan bir neslin yetiştirilmesi yerine, tekçi, biat eden, dindar ve kindar bir nesil yetiştirmeye yönelik olduğunu biliyoruz” dedi.

 

Yoruma kapalı