Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin avukatı: ”Sanıkların tutuklu kalması vicdanları yaralamaktadır”

Ali İsmail Korkmaz’ın faillerinin yargılandığı dava dün Kayseri’de görüldü. Korkmaz’ın yaşamını yitirdiği dakikalarda, polis telsizinden “sivilleri alacak mıyız şimdi tam kıvamı. Onları üstümüze çekelim ondan sonra dalacağız” şeklinde anonslar geçildiği ortaya çıktı.

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de aralarında polislerin de bulunduğu bir grup tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının 3. duruşması dün Kayseri Adliyesi’nde görüldü.

Saat 10 sularında başlayan duruşmaya, Korkmaz ailesinin avukatlarının yanı sıra Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük, Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş’ın da katıldığı duruşmayı HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş ile HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder de katıldı.

Duruşmada otopsi raporunun okunmasına başlandı. Raporda, “Ölüm kafa travmasına bağlı beyin kanamasından kaynaklanmıştır. Travma olmasaydı, kullandığı ilaçlar ölüme neden olmazdı” denildi.  Gürkan Korkmaz: “19 yaşında bir çocuğun ölü bedeninin ayrıntılarını teknik kelimelerle, organ isimleriyle vs dinlemeye katlanmak mümkün değil..” derken anne Emel Korkmaz ağlamaya başladı ve salonun dışına çıktı. Rapor ve tutanakların okunması bitince  duruşmaya 13.30′a kadar ara verildi.

Duruşma arasında sanıkların jandarma korumasıyla salondan çıkartılması tepkiye neden oldu. Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Korkmaz: ”Etten duvar ördüler katillere. Bizim çocuklarımızı niye korumadılar böyle? Katiller!” diye bağırdı.

BİLİRKİŞİ GÖRÜNTÜLERE  2 KEZ FORMAT ATTI

Duruşma başlayınca sözü, ailenin avukatları aldı. Av. Esra Başbakkal bilirkişi Serkan Uğurluoğlu’nun görüntülere 2 kez format attığını, görüntülere toplam 4 kez format atıldığını belirtti ve ”Bütün bunlar sanıklar ve sanıklara yardım eden güçlerin delil karartma noktasında ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor.” diye ekledi.

ÜSTÜMÜZE ÇEKELİM DALALIM!

Av. Mehmet Vakur Kulat, Polis telsizinden “Onları üstümüze biraz çekelim arkadaşlar, ondan sonra dalacağız…”, “Sivilleri alacak mıyız, şimdi tam kıvamı, hepsini ara sokaklara dağıttık, bilginiz olsun” şeklinde anonslar geçtiğini belirtti.

Avukat Ayhan Erdoğan ise genel beyanı yaptı. Delillerin topluca değerlendirilmesi halinde cinayetin açıkça ortaya döküldüğünü söyleyen Erdoğan, “Silinen kayıtlar ve gizlenen deliller düşünüldüğünde iktidar milletvekili yapılan görüşme sürpriz değil” dedi. Erdoğan’ın polislerin doğrudan suçlu olduğunu söyledi ve “Halkın güvenliği için kurulan emniyet kuvvetleri siyasi iktidar tarafından halka karşı kontra güç olarak kullanılıyor” dedi. Ortak beyanların bitmesiyle salondan alkışlar yükseldi.

Sanık İsmail “Polisle irtibatım yok, hatta dayak yedim. Devlete saygım çok. Tut dediler, tuttum” derken, sanık Ebubekir de olayda geçen kişileri tanımadığını söyledi. Sanık Ramazan ve sanık polis Şaban da telefonda konuştukları kişinin jandarma olduğunu belirtti. Tutuklu sanıkların tümü tahliyelerini istedi. Sanık Mevlüt Saldoğan’ın ”Bir polis, bir insan, bir baba olarak şerefim ve namusum üzerine yemin ediyorum ki ben kimseye kasten vurmadım.” demesi salonda tepki topladı.

”SANIKLARIN TUTUKLU KALMASI VİCDANLARI YARALAMAKTADIR.”

Sanık vekilleri ise cinayeti “bir yıldan fazla zamandır mağdur olmak” ile savundu. Ali İsmail’e uygulanan şiddetin orantılı olduğunu iddia eden sanık avukatları, tanık beyanlarının taraflı olduğunu, raporların gerçeği yansıtmadığını, Ali İsmail’in kafasında kırık olmadığını, Mevlüt Saldoğan’ın Ali İsmail’i sadece ayağıyla dürttüğünü ileri sürdü. Özellikle Avukat Mutlu Karayılan’ın “Sanıkların tutuklu kalması vicdanları yaralamaktadır. Sanki müvekkillerim organize olmuşlar, masum bir çocuğu dövmüşler” sözleri salondan tepki gördü.

Duruşmaya 15:00’a kadar ara verildi. Verilen aradan sonra ara karar açıklandı ve  Ali İsmail Korkmaz Davası 9 Ekim’e ertelendi.


3

4

Yoruma kapalı