“Ali İsmail’i mavi renkle imgelemek istedim”

.jpg (2)

Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü  öğrencisi  Sema Yayla, Ali İsmail Korkmaz tablosu yaptı. Ali İsmail’in piknikte çekilmiş bir fotoğrafından yola çıkarak imgelediği tabloyu Antakya’daki ailesine teslim etti.

Ardından Abdullah Can Cömert’in ailesini de ziyaret eden Yayla Antakya ziyareti sonrasında direnişteyiz.org sitesine açıklamalarda bulundu.

Sema Yayla, Taksim Gezi Direnişi’nin tarihsel bir önemi olduğunu, bu direnişin gerçekten de bir başlangıç olarak güzel günleri daha da yakınlaştırdığına inandığını söyledi. Yaptığı ziyaretlerden oldukça etkilendiğini anlatan Yayla, anne Emel Korkmaz’ın oğlu ile geçen bir diyalogunu kendisine aktardığını anlattı: “Yazın burada çok sinek olur kızım, ben sinekleri öldürmek için havlu ile vururdum hep. Bir gün yine sinekleri öldürmek için havluyu sallıyordum, Ali bu durumu görünce; anne neden sinekleri öldürüyorsun, aç kapıyı dışarıya çıksınlar dedi.”

Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğraflarının yer aldığı duvara asılan çalışmasıyla ilgili olarak Yayla; “Ali’yi mavi renkle imgelemek istedim çünkü heybeme umut doldurmak istedim. Bu yapmış olduğum çalışma,  Ali’nin bize miras bıraktığı düşüncedir” dedi.

Yayla,  Ali’yi imgelediğim tablo hepimize ait olduğunu vurgulayarak,  “Bu daha başlangıç mücadeleye devam. Umut dolu, direniş dolu bir yıla girdik. Kahramanlık çağı daha yeni başlıyor” dedi.

Davaları, duruşmaları bölerek, şehir şehir kaçırmalarının cinayeti üstlenmek anlamına geldiğini, ancak tüm davaların takipçisi olacaklarını hatırlatan Yayla,  “O bu mücadelede, içimize düşen sıcacık, kıpkızıl bir yıldızdır artık ve asla sokaklardan, kampüslerden Ali İsmail Korkmaz’ın adı silinmeyecek” diyerek, herkesi 3 Şubat’ta Kayseri’de görülecek davaya ve 28 şubat’ta Eskişehir’de tanıkların dinleneceği davaya katılmaya çağırdı.

.jpg

Yoruma kapalı