Emekçiler Ankara’da buluştu


DİSK, KESK, TTB ve TMMOB tarafından çağrısı yapılan ‘Bozuk düzende sağlam çark olmaz’ mitingi için Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce emekçi Ankara’da buluştu.

Saat 10:00’dan itibaren eski hipodrom mevkiinde ve Gar önünde kortejler oluşturmaya başlayan sendika, parti ve örgütler 10:30’da Sıhhiye Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler.

İki kol halinde yapılan yürüyüşte bir kolda önde DİSK pankartı ve korteji arkasında TMMOB yürüdü. EHP, Devrimci Hareket, KÖZ, Kaldıraç, ÖDP, Gençlik Muhalefeti , Halkevleri, TKP, DHF  de bu kolda yürüdü. Yürüyüşün bir kolunu çıplak ayakla yürüyen geçici kara yolu işçileri bu kolda kadro talepleriyle yer aldılar.

KESK’e bağlı sendikaların yürüdüğü kolda ise HDP bileşenleri yürüdü. EMEP, Partizan, ESP, SDP, SODAP ve SYKP bu kolda yer aldı.

Alana gelindiğinde kürsüden devrim ve gezi şehitleri için saygı duruşu çağrısı ile miting başladı. Sırasıyla KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı söz alarak süreci emekçiler açısından değerlendirdiler.

Yapılan konuşmaların ardından miting sona erdi.

…………..

10:30 On binlerce emekçi “her yer rüşvet, her yer yolsuzluk” “hükümet istifa halk iktidara” sloganlarıyla yürüyüşe geçti

12:05 Gezi İsyanı’nda yitirdiklerimiz anısına saygı duruşu yapıldı ve miting başladı.

11:45 Kitle arama noktalarından isyan koşusu yaparak miting alanına giriyor

10:20 Ankara Garı önünde onbinlerce insan yürüyüşe geçmek için kortejler kuruyor.

03:00 Bolu Kaynaşlı’da mola verildi. Soğuk havaya rağmen coşku sürüyor.

02:00 İzmir kolundan gelenler, Manisa yolunda moladalar. Aynı sloganlar, halaylar sürüyor.

00:30 İstanbul ve Trakya’dan kalkan otobüsler Kurtköy’de buluştu. Gençler halaylar çekiyor. Hep bir ağızdan sloganlar atılıyor. Coşku yüksek.