Aydınlar: “Bir kez daha Hrant’ı vurdular”

aydinlar-hranta-bir-kez-daha-kursun-siktilar2c1f55827e7b0d77507f

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, Hrant Dink’in katil zanlısı Erhan Tuncel’in tahliye edilmesine tepki gösterdi. Aydınlar ” Hrant’ın katillerini serbest bırakarak bir kez daha kurşun sıktılar” dedi.

HDP, seçim çalışmaları kapsamında Üsküdar Ünalan mahallesinde seçim bürosunu açtı. Açılışa HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, HDP Üsküdar Belediye eş başkan adayları Sabri Bingöl ve Ayşecik Yıldız katıldı.

HDP Üsküdar Belediyesi Eş Başkan Adayı Ayşecik Yıldız konuşmasında eş başkanlık sistemini anlatarak, sistemin BDP’nin Türkiye’ye siyasetine armağanı olduğunu ve HDP’nin de uygulandığını söyledi. Yıldız, kadınlar olarak toplumun yüzde 50’sini oluşturmalarına rağmen siyasette çok az yer alabildiklerini belirtti. Birçok engele rağmen çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Yıldız, tek alternatifle seçime girdiklerini ve bunun da HDP olduğunu kaydetti.

HDP Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar ise konuşmasının başında Ordu’da HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü’ye yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Aydınlar; “Berkin Elvan’ın durumu ağırlaştı. Buradan Berkin Elvan’ı alkışlayalım. Bir halk uyanmadan Berkin uyanmayacak” diye konuştu.

Hrant Dink’in öldürülmesinde sorumluluğu olan Erhan Tuncel’in serbest bırakılmasını da anımsatan Aydınlar, “Bir kez daha Hrant’ı vurdular, bir kez daha Ermeni halkını katlettiler” dedi.

Aydınlar, cezaevinde ölüm sınırında bekleyen hasta tutukluları da hatırlatarak, “Katilleri değil tüm hasta tutsakları, tüm siyasi tutukluları serbest bırakın” diye konuştu.

Aydınlar, son olarak kadınların 8 Mart’ını kutladı.

 

Yoruma kapalı