ÇHD: Uğur Kurt’u vuran polisler hızla tespit edilsin

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, yazılı bir açıklama yaparak, Okmeydanı’nda gerçek mermiyle Uğur Kurt’u vuran polislerin hızla tespit edilmesini istedi.

ÇHD İstanbul şubesi yaptığı yazılı açıklamada  polisin, Berkin Elvan’ın katillerinin yargılanması talebiyle eylem yapan liseli gençlere ve cenaze için kitlenin bulunduğu cemevine gerçek mermilerle ateş ettiğini ifade etti.

Olaya ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini bildiren ÇHD, yaşananları ülkedeki siyasal iktidarın muhalif güçlere ve bütün bir halka karşı tahammülsüzlüğünün geldiği son nokta olarak değerlendirdi.

Yaşananlardan Başbakanı ve siyasal iktidarı sorumlu tutan ÇHD İstanbul Şubesi, “Artık polis güpegündüz sokak ortasında insanların üzerine kurşun yağdırmaktadır. Polisin önünü açan, her vurulma olayından sonra destan yazıldığını söyleyen ve talimatı ben verdim diyen bu ülkenin Başbakanı ve siyasal iktidardır” dedi.

Uğur Kurt’u vuran polislerin ve onlara talimat veren yetkililerin bir an önce tespit edilmesini ve olay yerindeki delillerin muhafaza altına alınmasını isteyen ÇHD, polis tarafından gerçekleştirilen her öldürme eylemi sonrasında yaşanan cezasızlığın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yoruma kapalı