Devrimci Lise Koordinasyonları Berkin Elvan için yürüdü

1618522_260637300781494_829426151_n

Gezi isyanı sırasında polisin gaz bombasıyla saldırması sonucu 267 gündür komada yatan Berkin Elvan’ın durumu ciddiyetini korurken, Devrimci Lise Koordinasyonları Kadıköy’de Berkin Elvan için yürüdü.

Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda buluşan Dev-Lis Koordinasyonu üyeleri buradan “On beşinde bir fidan uyan Berkin Elvan” sloganıyla yürüyüşe geçti. Kadıköy sokaklarında Berkin Elvan’ın adını haykıran liselilere halkın desteği dikkat çekerken, liseliler Balıkçılar Çarşısı önündeki meydanda bir basın açıklaması yaptılar.

Grup adına konuşan Dilce Tanrıverdi; Dev-Lis Koordinasyonları olarak 16 Haziran sabahı hedef gözetilerek sıkılan gaz kapsülüyle başından ağır yaralanan Berkin Elvan’ın faillerinin yargılanmasını istediklerini dile getirdi.

Tanrıverdi; “14 yaşında hayatının en güzel döneminde olan Berkin’i acımasızca vuran katillerin caniliğini halkımıza anlatmak istiyoruz. Ali İsmail’in, Ethem’in, Abdullah’ın, Mehmet’in, Medeni’nin Ahmet’in, Hasan’ın katilleri; 14 yaşındaki Berkin Elvan’ı da katletmeye kalkıştı. Sokağa çıktık çünkü, şairin de dediği gibi; Bunlar,engerekler ve çıyanlardır. Bunlar,aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır” dedi.

“Bizler Gezi İsyanı’nın meyvesiyiz”

Devrimci Lise Koordinasyonları olarak, bundan sekiz ay önce bir halkın uyanışına şahit olduk diyen Tanrıverdi “bizler bu direnişin meyvesiyiz” dedi.

“O direnişi, dosta düşmana tekrar tekrar hatırlatmak istiyoruz çünkü; halkı fütursuzca, utanmadan soymaya devam ediyorlar. Demokrasi, eşitlik, özgürlük talepleriyle sokaklara dökülen halka silah çektiler, acımasızca dövdüler, öldürdüler, gençlerimizi katlettiler. Katiller bütün bunları yaparken,aynı zamanda utanmadan soyguna devam ettiler” diyen Tanrıverdi şunları kaydetti.

“Biz lise öğrencileri sınav stresi içinde, gelecek kaygısı yaşarken; bakanlar ve oğulları, milyonları ayakkabı kutularına sığdırmakla meşgulmüş. Bizim ana-babalarımız ay sonunu nasıl getireceklerini düşünürken; Tayyip, oğlu Bilal ile aşırdıkları milyarları nereye saklayacaklarını planlıyormuş. Ethem kanlar içinde yerde kıvranırken, Berkin Elvan 15. yaşına komada girerken; devletin üst düzey yetkilileri(!) rüşvet peşinde koşturuyormuş. Ali İsmail’i acımasızca dövüp katledenlere soruyoruz: Bu soyguncular için mi ellerinizi kana buladınız ?

Gezi direnişinde bu katillere, hırsızlara geçit vermeyecek bir kuşak doğdu. Bu kuşak, onların kirli geleceğine koca bir barikat kurdu. Biz liseliler, onların sapkın ideolojilerini bu topraklardan arındırmak için mücadeleye devam edeceğiz, elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Okulda, sokakta ve internette direnişi büyüteceğiz. Artık onlar bizim değil, gençler olarak geleceğine ipotek koyduk!
Kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz; Berkin 9 aydır komada ve bilerek, istenerek, hedef gözetilerek vurulmuştur. İlgili mercilere sesleniyoruz; Berkin Elvan’ı kasıtlı bir şekilde öldürmeye çalışanlar kimler? Failler yargılansın.”

Yoruma kapalı