“Diren Hevsel İstanbul seninle”

10003444_504353896339917_2089479785_n

Beşiktaş halkı, Diyarbakır’da bulunan Hevsel Bahçeleri’ndeki ağaç katliamına karşı, Hevsel Dayanışması’nın çağrısıyla bir araya gelerek “Diren Hevsel İstanbul seninle” pankartıyla Kartal heykelinde buluşup Abbasağa Parkı’na yürüdü.

Eyleme HDP Beşiktaş Belediyesi Eş Başkan Adayları Sevda Bayramoğlu ve Ahmet Saymadi, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu da katıldı.

Kartal heykelinde biraya gelen kitle “Her yer Hevsel her yer direniş”, “Gezi’den Hevsel’e mücadele sürüyor”, “Diren Berkin kardeşlerin seninle”, “Berkin Elvan onurumuzdur” sloganları atan kitle, Barbaros Bulvarı’ndan Abbasağa Parkı’na yürüdü.

Abbasağa Parkı’nda yapılmak istenen etkinlik Berkin Elvan’ın sağlık durumunun ciddileşmesi nedeniyle iptal edildi. Parkta Vava Grubu performans sergiledi.

Performansın ardından Kürtçe ve Türkçe basın açıklamaları yapıldı. Açıklamada, “Gezi’de ‘3-5 ağaç’ için çıkardığımız ortak sesi ODTÜ’de, Kuzey Ormanları’nda sürdürdüğümüz gibi şimdi de Hevsel Bahçeleri için yükseltmekte kararlıyız” denildi.

Tüm İstanbullulara yönelik yapılan çağrıda, “Hevsel Bahçeleri’ni kalkınmacı, rantçı anlayışa karşı birlikte savunmaya, dayanışmanın bağlarını güçlendirmeye çağırıyoruz” denildi.

Yoruma kapalı