Erkek vuruyor, Devlet koruyor

unnamed-(4)

Dün eski sevgilisi tarafından silahla öldürülen Özge Gündoğan için arkadaşları ve akademisyenler bugün İstanbul Üniversitesi’nde eylemdeydi. Kampüs için yürüyüş düzenleyen öğrenciler oturma eylemi yaptıktan sonra bu akşam 18:00’da Galatasaray Meydanı’nda buluşma çağrısı yaptı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 2. sınıf öğrencisi Özge Gündoğan, Eyüp Göktürk Karakolu’ndan iki kez koruma istemiş olmasına rağmen koruma verilmemiş ve dün, eski erkek arkadaşı tarafından otobüste kurşunlanarak öldürülmüştü.

Bugün  14’te İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bir araya gelen öğrenciler ve akademisyenler, kampüs içerisinde yürüyüş düzenledi. Daha sonra fakülte içerisinde oturma eylemi gerçekleştirdiler.

SBF Dekanı Emrah Cengiz konuşmasında, öğrencileri Gündoğan’ın toplumda var olan cinsiyetçiliğin bir kurbanı olduğunu belirtti.

Ardından öğrenciler yaptıkları yaptıkları konuşmalarda Özge’nin koruma talebinde bulunmasına rağmen koruma sağlamayanların cinayete ortak olduklarını vurgulayarak; “Kadın cinayetleri politiktir, kadınları susturmaya, bağımlı kılmaya yöneliktir” dediler.

Öğrenciler bugün saat 18’de Galatasaray Meydanı’nda Özge Gündoğan için ve kadın cinayetlerine karşı buluşma çağrısı yaptı.

Yoruma kapalı