Esenyurt Belediyesi önünde eylem var!

İnşaat İşçileri Sendika Girişimi ve Star TOWERS işçileri haklarını almak için Esenyurt Belediyesi önünde eylem yapacak. Sendika Girişiminin çağrısı şöyle:
İnşaat İşçileri Sendika Girişimi olarak faaliyete başladığımız günden beri ücret alamayan işçi arkadaşlarımızın ücretlerini almak için uğraşıyoruz. Hemen her gün benzer sorunlarla karşılaşıyor, sorunun çözümü için çaba harcıyoruz.  Sendika aktivistleri olarak bizler de kendi ücretlerimizi almak için eylem süreçlerine başvurduk. Oysaki ücretler bizim en temel hakkımız!
Son yıllarda Türkiye sermayesinin göz bebeği olan inşaat sektörü, ödenmeyen işçi ücretleri, iş cinayetleri ve hak gaspları üzerinden yükseliyor.  Ya ücretler ödenmiyor, ya iş (işçi) güvenliği tedbirleri gerektiği gibi alınmıyor. Büyük binalar, AVM’ler, Adalet Sarayları… biz işçilerin akan kanı ve teri üzerinden yükseliyor.  İş kazalarına bakarsanız bu gerçeği daha rahat görebilirsiniz. İşte bu düzenin başını da devletin kurumu olan TOKİ çekiyor. Arkasından da bütün inşaat sektörü ip gibi sıralanıp devasa bir ağ oluşturuyor. Ne kadar işçi hakkı gasp ediliyorsa o kadar yüksek binalara kavuşuyorlar.
Esenyurt  Kıraç’ta yükselen Star TOWERS da ödenmeyen bu işçi ücretleri üzerinden yükseliyor. Esenyurt Belediyesi’nin de mimarları arasında yer aldığı, RDS Enerji –Reform İnşaat ortaklığının yükselttiği bu bina, hak gasplarının simgesi olarak yükseliyor. Bu binanın yapımında çalışan işçiler yaklaşık iki yıldır alamadıkları ücretlerini almanın uğraşı içinde oldukları halde tüm çabaları yanıtsız kalmıştır.
İnşaat İşçileri Sendika Girişimi olarak gerek Esenyurt Belediyesi ve gerekse RDS-Reform İnşaat’la işçi arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gerekli temaslar kurulmaya çalışıldı. Fakat Esenyurt Belediyesi bu girişimlerimizin hiçbirini dikkate almadı. RDS-Reform İnşaat ise suçu taşeron firmanın üzerine atarak sorunu her zaman karşılaştığımız bir yöntemle savuşturmaya çalıştı.
Bu, bugüne kadar karşılaştığımız bütün ücret-alacak sorunlarında karşılaştığımız en temel sorundur. Ana firmalar bütün suçu taşerona yükleyip işin içinden sıyrılmaktadır. Ama biz biliyoruz ki bu piramidin en tepesinde duranlar en az taşeron kadar hatta ondan daha fazla sorumlu durumdadırlar.
İnşaat İşçileri Sendika Girişimi ve Star TOWERS işçileri olarak haklarımızı almak için Esenyurt Belediyesi önünde eylem yapacağız. Esenyurt Belediyesi ve RDS-Reform inşaat ücretlerimizi ödeyene kadar eylemlerimize devam edeceğiz.  Başta işçi arkadaşlarımızı olmak üzere, herkesi eylemimize destek olmaya çağırıyoruz.
İnşaat İşçileri Sendika Girişimi
Yer  :   Esenyurt Belediyesi önü
Tarih:   6 Ağustos 2014
Saat:   15:00

Yoruma kapalı