Fethiye’deki faşist saldırıya ulusalcı dernekler destek verdi

1902930_264696637031685_463089932_nFethiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi’nde toplanan bazı ulusalcı dernekler, Fethiye’de yaşanan olaylara dair yaptıkları açıklamada HDP’ye yönelik saldırılarını sürdürdü.

Akut Fethiye, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği, Fethiyespor Kulubü, Mavikuş Derneği- Muhtarlar Derneği, Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği, Tema Fethiye, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği ve Yörük Türkmen Derneği’nin ortak olarak yaptıkları basın açıklamasında “Fethiye’nin teröre ve terör örgütü savunucularına karşı sergilediği dik duruş örneği bir kez daha gösterilmiştir” HDP’ye yönelik linç kampanyasına devam ettiler.

Derneklerin yaptıkları açıklamanın tam metni:

“Son günlerde ilçemizde yaşanan üzücü olaylar hepimizi derinden etkilemektedir. Bu olayları üzülerek takip etmekteyiz.

Beşkazalı olmak yürekli insanların yiğit, mert, vatansever, milletine, ülkesine, bayrağına ve Cumhuriyetine sahip çıkan insanların memleketidir.

Türkiye Cumhuriyetinin cennet köşelerinden olan Fethiye’miz Din, Dil, Irk ayrımı gözetmeksizin Huzur içinde yaşanan bir yerdir.
Pazar günü ilçemiz merkezinde terör yanlısı ve destekçisi olduğu iddia edilen bir siyasi parti açılışı duyumlarına tepki amaçlı toplanan vatandaşlar, yerel otoritelerin kararı ile olayların daha da büyümemesi amacı ile parti tabelası indirilmiş ve kalabalığın sakinleşerek dağılması sağlanmıştır. Bu olayda Fethiye ‘nin teröre ve terör örgütü savunucularına karşı sergilediği dik duruş örneği bir kez daha gösterilmiştir.

Daha sonra yaşanan olumsuz gelişmeler sosyal paylaşım sitelerinde toplumu kin ve öfkeye sevk eden, kutuplaştırmaya yönelik, dış kaynaklı olduğu aşikar olan provakatif amaçlı olaylar; Dünyanın birçok farklı yerinden ziyaretçilerin tercih ettiği ve bu ziyaretlerden her bir işletmenin ve kişinin kazanç elde ettiği Fethiye turizmine, ulusal barışa, kentsel yaşama zarar vereceği görülmektedir.

Bu üzücü olaylar; terör örgütü destekçisi olduğu iddia edilen kişi ve işletmelerin hedef alındığı ve emniyet güçleri ile vatandaşın karşı karşıya getirildiği hale dönüşmüştür.

Fethiye’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları adına, yaşanılan her bir dakikasından büyük mutluluk duyulan, barışın, kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin her zaman hakim olduğu huzur kenti Fethiye’miz de tüm halkımızı sağduyuya, tüm kışkırtıcı asılsız söylem ve eylemlerden uzak durmaya davet ediyoruz.”

 

Yoruma kapalı