Galatasaray Lisesi önünde IŞİD’e ve Nusra’ya destek eylemi yapıldı

ABD’nin de içinde bulunduğu koalisyon devletlerinin IŞİD’e dönük başlattığı hava harekatına karşı İstanbul’un göbeğinde açıklama yapan IŞİD ve El Nusra yanlıları, Rojava’da Kürtlere yönelik katliamlar gerçekleştiren çetelere açık desteklerini sundu. Gurup üyeleri yapılan hava saldırısında 55 kişinin öldüğünü ve bunlardan 25’nin Türkiyeli olduğunu açıkladı.  ABD’nin de içinde olduğu koalisyon devletlerinin dün gece Suriye ve Irak’ta bazı IŞİD karargahlarını bombalamasına karşı Galatasaray Lisesi önünde toplanan bir gurup, “IŞİD bahane, hedef Suriye halkı ve devrimidir” yazılı pankart açarak açıklama yaptı. El Nursa bayrakları açarak tekbir getiren gurup üyelerinin tümünün uzun sakallı olması dikkat çekerken, Rojava’ya dönük katliamlar gerçekleştiren çeteci grupları destekleyen sloganlar atıldı.

Öncü Nesil, İmkan-Der, Özgür-Der’in içerisinde yer aldığı bir platform olarak toplandıklarını belirten gurup adına açıklama yapan İmkan-Der Başkanı Murat Özer’in “Dün gece saatleri itibariyle ABD uçakları, Suriye’de ve Irak’ta çeşitli mevzileri vurdular. Bildiğiniz üzere önce IŞİD örgütünü şeytanlaştırıp, propagandasını yapan batılı emperyalistler daha sonra IŞİD’i bahane ederek, Suriye’de ve Irak’ta çok çeşitli yerleri bombaladılar” demesi dikkat çekti. Hava saldırıların 55 kişinin öldürüldüğünü söyleyen Özer, bunların içinde 25 Türkiyelinin olduğunu ve bunların Esad’a karşı Suriye halkının yanında direnmek için giden insanlar olduğunu ileri sürdü.

ABD ve diğer devletlerinin hava saldırılarının devam edeceğini söyleyen Özer, Rojava’da Kürtlere yönelik katliamlar gerçekleştiren ve sonrasında IŞİD’e bağlandığı söylenen El Nusra çetesine açık desteklerini vurgulayarak, “Şehit vermeye devam edeceğiz. muhtemelen Suriyeli muhalif pek çok örgütün Ahraruş Şam’ın, Cephetül Nusra’nın pek çok karargahı vurulmaya devam edecek ve yüzlerce kişi ABD saldırılarında katledilecek” dedi. Özer, hava saldırılarında öldürülen ve basına Nusret Cephesi’nin kanas birliğinin komutanlığını yapan El Nusra’nın 1 numaralı keskin nişancısı olarak yansıyan Ümit Yaşar Toprak ve diğer öldürülenler için Cuma günü cenaze namazı kılacaklarını da açıkladı. Geçtiğimiz Pazar günü, IŞİD’in Kobanê saldırılarına karşı aynı yerde HDP ve DBP’nin açıklama yaptığı sırada yüzlerce polisin bulunmasının aksine çok az sayıda polisin beklemesi dikkat çekti. (DİHA)

ışid gs

Yoruma kapalı