Giresun’da HDP ve SYKP’ye faşist saldırı – Yenilendi

1836925_498810573556590_2141032540_o

YENİLENDİ***

Giresun HDP İl Binası ve Bulancak SYKP İlçe Örgütü binalarına bir grup faşist saldırdı.

Faşist gruplar HDP ve SYKP büroları önünde toplanarak HDP bayraklarını parçaladı. Emniyet’e yapılan bütün çağrılara rağmen polisler bir müdahalede bulunmadı.

HDP yetkilileri seçim otobüsüyle beraber bölgeden ayrıldı, fakat gerginlik sürüyor.

Saatlerce toplu olarak HDP ve SYKP büroları etrafında bulunan faşist grupların gece saatlerinde dağıldığı bilgisi alındı. Ancak Bulancak’ta faşistlerin SYKP üyelerinin evlerinin adreslerini dolaştırdığına ilişkin duyum alındığından gergin bekleyiş sürüyor.

HDP yetkilileri “Eğer en kısa zamanda bölgedeki arkadaşlarımızın güvenliği sağlanarak faşist gruplar dağıtılmazsa tüm illere çağrı yaparak arkadaşlarımızın can güvenliğini sağlamak üzere bölgeye gideceğiz” dedi. Emniyet’in bunun üzerine faşist güruhu dağıttığı bilgisi alındı.

Olaylar üzerine, HDP’nin Karadeniz seçim gezisi heyetinde yer alan ve akşam saatlerinde HDP seçim otobüsüyle Samsun’a hareket edene kadar saldırıların yaşandığı Bulancak’ta bulunan SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

“Giresun’daki il ve ilçe örgütlerimizin önündeki kalabalık dağılmış durumda. Ancak arkadaşlarımıza yönelik tehditler sürüyor. Devlet yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, bir an önce arkadaşlarımız ve kurumlarımızın güvenliklerini almazlarsa HDP’lilerin ülkenin dört bir yanından gelerek kendi güvenliklerini alacağını bildirdik.

Buradan da uyarıyoruz, bu ırkçı atmosferden beslenen partiler Giresun’daki nefret ve düşmanlık ortamını beslemeye devam ediyorlar. Arkadaşlarımızın evleri hedef gösteriliyor, bayraklarımız indiriliyor, parti binalarımız tahrip ediliyor. Yarın için de saldırıların organize edilmekte olduğu yönünde duyumlarımız var. Uyarıyoruz; bir arkadaşımızın burnu kanarsa hesabını sorarız. Bilesiniz, bize seçim çalışması yaptırmak istemeyene biz de seçim çalışması yaptırmayız!”

Yoruma kapalı