Greif’te yönetimden tehlikeli oyun

8

Greif işçileri direnişlerinin 33. gününde, patronun yeni hamlesine karşı hazırlık yaparak güne başladı. Greif yönetimi dün attıkları saat 14.00’e kadar işbaşı yapılmazsa fabrikayı kapatma tehdidinin ardından bugünde direniş dışındaki işçileri fabrikaya çağırdı.

Sabah 09.00’da servis yerlerinde hazır olmaları istenen işçilerden direkt fabirkaya gelenler de oldu.

Direnişçi işçileri kahvaltının ardından durumu değerlendirmek üzere toplantıya geçti. “Direne direne kazanacağız!” sloganlarını haykırarak mücadeleye devam diyen Greif işçileri fabrika bahçesinde gelen işçilere patronun oyununu teşhir ediyor.

İşçiler gelen işçileri karşılayarak mücadeleye katılmaya çağırıyor.

Normal şartlarda bugün Greif yönetimiyle görüşme yapmaya hazırlanan direnişçi işçiler patronun bu hamleyle işçileri karşı karşıya getimeye çalıştığını, Dudullu’da devreye sokulan ayak oyunlarının tekrarlandığını ifade etti.

Greif işçileri tüm sendikaları, devrimci, ilerici güçleri patronun bu hamlesi karşısında direnişi sahiplenmeye, fabrika önüne desteğe çağırdı.

Greif işçilerinin çağrısı şu şekilde:

Duyarlı kamuoyuna çağrımızdır!

GREİF yönetimİ işgal eylemimizi kırmak için sürecin başından beri her türlü kirli oyunu sahnerledi. Direnişimizin gücü bu oyunları her seferinde boşa düşürsdü. Şimdi ise greif yönetimi, taşeron patronları ile birlikte bir grup paralı adam tutarak fabrikaya saldırmak için hazırlık yapıyorlar. Fabrikanın yakınında çeşitli saldırı araçları ile toplanmış durumdalar. Saldırıya karşı fabrikada direnişimizisavunmak için gerekli hazırlığı yaptık. Canımız pahasınada olsa direnişimizi savunacağız.

Fabrikada yaşanacak her türlü olayın sorumluluğu başta greif yönetimi olmak üzere ,taşeron patronları ve paralı çetelerin fabrika yakınında toplanmasına göz yuman Arnavutköy ve Esenyurt emniyet müdürlüğünündür. Bunu buradan kamuoyuna ilan ediyoruz.

Başta DİSK olmak üzere duyarlı kamuoyunu sendikaları ,sivil toplum örgütlerini direnişimizle dayanışmaya gerici saldırılara karşı bizimle birlikte mücadele etmeye fabrikaya davet ediyoruz.

İletişim:
Ferhat Alsaç: 
Engin Yılgın: 

E-mail: 

Adres: Yeşilbayır Mah., Hadımköy İstanbul Yolu Cad., No: 59 Arnavutköy-İstanbul
(Esenyurt-Hadımköy’deki pervanelerin -rüzgar tribünleri- hemen yanı. Yenibosna’dan kalkan Hadımköy otobüsleriyle tek araçla, metrobüsle Beylikdüzü’ne kadar herhangi bir duraktan aynı otobüslere binilerek aktarmayla ulaşılabilir.)

İşgalci Greif işçileri

Kaynak: Kızılbayrak

Yoruma kapalı